avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teapa data de constructor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teapa data de constructor

Buna seara .
As dori cateva raspunsuri competente despre ce ar trebui sa fac in continuare si daca mai am sanse de recuperare in speta urmatoare :

In luna Iunie a acestui an am gasit un anunt de vanzare pentru o casa intr-o localitate in apropierea orasului in care locuim. Am luat legatura cu vanzatorul ( un tip ce avea sa se recomande ca fiind administratorul unei firme de constructii ) si am mers la fata locului unde am gasit o fundatie cu 4 randuri de BCA-uri.

Ne-am inteles pentru un pret (17.000 euro pentru casa cu mansarda la ,,gri" ) si am hotarat inceperea lucrarilor si perfectarea actelor. Actele au durat destul de mult (cadastru ,intabulare ), fiind teren concesionat dar in final prin septembrie s-a procedat la vanzarea casei ( prin propietarul concesiunii - care a primit o suma de bani de la constructor pt a-i da voie sa construiasca fundatia ) si apoi am preluat noi suprafata de teren concesionata. Pana aici totul bine , nu am fost implicati decat cu 5000 lei avans. La semnarea actelor constructorul a conditionat asta prin plata sumei de 10.000 euro. I-am platit...

Apoi au urmat alte sume de bani ( 6800 lei pt partea lemnoasa a casei si podul mansardei , 75000 pt acoperisul tip Lindab , 5000 lei avans pt geamuri si usi termopan, 5000 lei pt gardul exterior, fosa septica , scara interioara , platforma betonata in fata. Din toate aceste sume nu a realizat decat acoperisul. De o buna perioada nu mai raspunde la telefon ci doar mai da cate un mesaj sa-l las in pace ca el a executat lucrarile pt banii ce i-a primit.

Mentionez ca am incheiat cu el doua contracte stampilate si semnate de ambele parti in care se specifica clar ce trebuie sa faca de banii primiti. Pentru termopane am contract separat cu termen de executie de 10 zile nerespectat. Zilele trecute am primit acasa intr-un plic recomandat 14 facturi cu chitante pt toate sumele platite. La prestatii el a inscris ,,Lucrari casa " pe toate .
Facturile si chitantele nu au numere consecutive , fiind inscrise pe ele numere pe care le-a mai inscris o data sau anterioare pentru zile ulterioare, chiar si o chitanta emisa cu o zi dupa ce am primit plicul acasa . Ulterior am aflat ca altor doi clienti( cu care am luat legatura ) le-a facut exact la fel , promisiuni tentante , bani luati , fara facturi , lucrari neexecutate .

Va rog frumos , spuneti-mi caror autoritati ar trebui sa ma adresez pt a incerca sa mai recuperez ceva , sau ce sanse reale mai am ca sa-mi recuperez banii platiti pentru lucrari neexecutate .
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri si ajutor
Ultima modificare: Luni, 19 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: ionel40 , utilizator 20:08, 13 Noiembrie 2014
Aveti varianta unei plangeri penale cu inconvenientul principal durata solutionarii acesteia sau un litigiu pentru rezilierea contractului,obligarea soc.respective la restituirea sumelor pt care nu au fost executate lucrari etc.Mergeti la un av solicitati o consultatie si vedeti ce sfaturi primiti.
Va rog , daca mai aveti si alte pareri , ajutati-ma . Cum m-ar putea ajuta functionarii de la Protectia Consumatorului sau Garda Financiara ?
Ultima modificare: Joi, 13 Noiembrie 2014
ionel40, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatie biserica Bajinaru Ramona Bajinaru Ramona Societataea a executat lucrari de zidarie si acoperis pt o biserica . Contractul are valoare de 10.000 ron. S-a intocmit devize si facturi separate pt zidarie ... (vezi toată discuția)
Am următoarea problemă: am vrut să îmi cumpăr o locuință ... Blue Moon Blue Moon Am următoarea problemă: am vrut să îmi cumpăr o locuință de la un constructor, pentru care am achitat un avans de 45.000 euro (promisiune-bilaterală), ... (vezi toată discuția)
La o factura 2 chitante? alex.cozma alex.cozma Buna ziua! Am emis factura de 6800 Ron.Intrebarea mea este, pot taia 2 chitante pentru aceasta factura, una de 3000 sa zicem si una de 3800 RON, scriind pe ... (vezi toată discuția)