Bine v-am gasit.Va rog sa ma ajutati.Prietenul meu a suferit in urma cu peste10 ani o condamnare penala.Intre timp si-a facut prin instanta Reabilitarea asa incat in prezent are un cazier "curat".Este complet integrat in societate, are un loc de munca stabil si o pozitie respectabila.
Intrebarea mea la dvs.este: Cum poate STERGE din Portalul Instantelor de Judecata a Ministerului Justitiei cat si din Google( aici am vazut ca exista un formular tip) aceste dosare- cel in care a fost condamnat, apoi cel in care a cerut intreruperea executarii pedepsei si-n final cel prin care i s-a admis cererea de Reabilitare.Va dati seama ca sunt informatii de natura sensibila care-i afecteaza imaginea si-n egala masura dreptul fundamental la viata privata si dreptul la protectia datelor cu caracter personal.
Este perfect de acord ca a gresit in tinerete dar pentru aceasta greseala a platit asa cum insusi instanta a apreciat admitandu-i cererea de Reabilitare.
Va multumesc respectuos anticipat pentru timpul acordat, indrumare si promptitudine.
Portalul ministerului justitiei reprezinta registrul national al cauzelor in instanta
Evidenta informatizata a dosarelor nu poate fi stearsa,avand in vedere ca sunt informatii cu caracter public
Pentru respectarea legislaţiei în vigoare privind protecţia datelor cu caracter personal, prin intermediul portalului sau aplicaţiei infokisok nu se pot oferi alte informaţii (de ex. CNP, CUI) decât cele care sunt deja în pagina de detalii dosar. Atata timp cat nu este indicat CNP ul persoanei respective nimeni nu poate avea certitudinea ca numele indicat este unul si acelasi cu persoana de care faceti vorbire. Nu poate interveni stergerea acestor date informatizate.
monrodica
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Multumesc mult celor care au raspuns.
Refuz insa sa cred ca nu se poate face nimic (fara a vrea sa supar pe cei care au acordat timp mesajului meu si au raspuns) . Trebuie sa existe o solutie, o posibilitate legala atata timp cat vorbim de INFORMATII INVECHITE CARE NU MAI AU NICIO RELEVANTA.De ex.pe sit-ul:www.spete.info,in acest sens exista urmatoarea specificare " Ptr.retragerea unui dosar din baza de date, folositi link-ul " Sterge"din cadrul paginii dosarului".
Prietenul la care fac vorbire are un nume foarte identificabil.Asadar nu-l cheama Ionescu, Popescu, Stoica etc.si are un nume extrem de rar si cu impact.Practic o data auzit e aproape imposibil sa nu-l "memorezi mental".
De fel, nu cred in " nu se poate" asa incat indrznesc sa mai astept raspunsuri in speranta unia favorabil si desigur in paralel ma mai interesez si la alte surse de informare.
Sa auzim numai de bine..:)