avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Stergere nume publicatii online
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Stergere nume publicatii online

In urma cu vreo 6 ani, am primit in urma unei infractiuni, 2 ani cu suspendare cu supraveghere. Focul tineretii si anturajul prost m-au adus in aceasta situatie.

In urma acesteia au aparut fel si fel de articole despre ce am facut eu in diferite publicatii si ziare online, respectiv site-uri cu caracter juridic care preiau automat date de pe portal.just.ro.

In urma reabilitarii, am decis ca vreau sa sterg din articolele aparute in ziare si am inceput sa solicit acestora sa stearga articolele cu numele meu sau sa treaca initialele; unii au raspuns favorabil, altii nu.

Fac acest lucru pentru ca ma afecetaza inca d.p.d.v social - in gasirea unui loc de munca.

In baza carei legi, au acestia dreptul sa-mi foloseasca numele in publicatiile lor si cum ii pot obliga pe acestia sa-mi stearga numele din articolele lor? Am dreptul la opozitie?

Daca instanta de judecata, in calitate de operator de prelucrare a datelor cu caracter personal imi sterge dosarul de pe portal sau il arhiveaza in sistemul ECRIS , imi pierd caracterul public? Implicit, publicatiile sunt obligate sa-mi stearga numele?
E obligata instanta sa-mi stearga datele de pe portal in temeiul dreptului meu la opozitie?

Google refuza sa stearga articolele din motorul de cautare interogarile cu privire la numele meu, cu toate ca hotararea CJCE din 2013 a confirmat dreptul persoanelor fizice de a solicita operatorilor motoarelor de cautare pe internet sa stearga anumite informatii cu caracter personal, atunci cand acestea sunt inadecvate, irelevante sau excesive in raport cu scopul pentru care acestea au fost initial procesate, tinand cont si de vechimea lor. (cazul Mario Costeja Gonzales)

Am facut si o plangere la ANDSPC, cu privire la decizia Google de a nu-mi sterge articolele ramase din interogarile cu privire la numele meu, insa am primit un raspuns evaziv fara un termen de solutionare.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: mihaitanase566 , utilizator 23:52, 6 Aprilie 2015
Informatiile cu privire la proces nu cred ca se vor sterge.

Nu cred ca se vor scoate dupa ECRIS informatiile din baza de date.

Incercati sa va documentati foarte bine daca vreti sa deschideti proces.
La o prima vedere nu pareti sa aveti sanse de reusita in justitie.
CJUE a răspuns prin procedura întrebărilor preliminare la această problemă ridicată de d-voastră în sensul că persoana vizată are dreptul să solicite operatorului eliminarea informațiilor cu privire la datele sale. Acest lucru se poate solicita inclusiv cu privire la căutările de pe motor Ecris, și în anumite condiții.
Puteți să vă adresați instanței judecătorești pentru ca să dispună, în conformitate cu Hotărârea preliminară pronunțată în C-131/12 , ștergerea din baza de date Ecris.
Google poate fi la fel somat să șteargă aceste date, în anumite condiții. Vă trebuie ceva timp să vă rezolvați problema. Cred că mai repede ați solicita prin instanță acordarea reabilitării judecătorești, conform art. 166Noul cod penal, având în vedere alin. a.
Succes!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reabilitarea este facuta. Am cazierul curat acum.
Va multumesc pentru informatii!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legal? - retragere greoaie de pe site de matrimoniale Este legal ca un sait de matrimoniale pe care mi-am facut cont ,sa nu pot sterge contul decât daca trimit un fax cu explicații de ce vreau sa sterg contul si ... (vezi toată discuția)
Cum sa stergi articole cu tine de pe internet ? Balan_Titus Balan_Titus Buna ziua. In urma unui proces care a fost mediatizat ( slab mediatizat, dar totusi mediatizat ) numele unui cunoscut a aparut in presa scrisa si in diverse ... (vezi toată discuția)
Protectia datelor personale eminovici eminovici Speta: Informatii despre o persoana condamnata pentru coruptie. DNA Comunicate de trimitere in judecata si condamnare. Portal just si ICCJ - informatii ... (vezi toată discuția)