Astazi am primit o citatie de la DGA ca trebuie sa ma prezint ca martor intr-un dosar penal (sunt aduse in discutie art. 289-290 din codul penal).
Am incercat sa aflu mai multe informatii de la DGA, dar tot ce mi s-a spus a fost ca, din punctul lor de vedere, toate informatiile mi-au fost date in citatie, respectiv calitatea de martor si numarul de dosar, si ca mai multe informatii voi afla la fata locului.
Ce ar trebui sa fac? Sa ma prezint singur sau cu avocat?
Cum pot afla mai multe detalii despre cauza?
Nu banuiesc nimic, tocmai de aceea v-am scris.
Nu am facut niciun denunt referitor la darea sau luarea de mita, nici nu am dat sau luat mita la/de la cineva.
Am primit citatia, am incercat sa sun sa vorbesc cu persoana care apare pe citatie, mi-a fost data la telefon si mi-a spus ca citatia contine toate informatiile de care am nevoie si sa ma prezint la data si ora specificate in calitate de martor.
Cand am vorbit cu persoana, imi stia numele complet, pentru ca eu m-am prezentat doar cu unul dintre prenume.
DGA-ul este structura specializată a Ministerului Afacerilor Interne pentru prevenirea şi combaterea corupţiei în rândul personalului ministerului, deci sunteti chemat pentru un dosar in care este implicat un politist. Va recomand sa mergeti insotit de un avocat.
Martor art 289
martor289
Buna ziua!
In ziua trecuta am fost la servici si nevasta mea mi-o anuntat ca vecinul a primit de la cineva o citatie, cu numele meu si adresa mea ... (vezi toată discuția)