avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 339 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturi in familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturi in familie

De cateva luni bune stau cu aceasta nedumerire in suflet si poate ma ajutati si pe mine cu un raspuns,sunt maritata de 5 ani jumate si avem o fetita impreuna de 4 ani si peste cateva luni vom avea inca un membru in familie,problema mea este urmatoarea.Apartamentul in care stam este al soacrcrei mele care a decedat in urma cu 4 luni,ea a ramas proprietara locuiesc cu sotul meu in aceasta casa de 5 ani si cu noi mai sta si o nepoata dea sotuluui care sincer ma trateaza ca pe un nimeni as vrea sa stiu odata cu moartea soacrei fiecare ce drept are in casa?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 14:58, 29 Mai 2009
drepturile asupra imibilului le are sotul dvs. in calitate de mostenitor. Asupra bunurilor dobandite prin mostenire, sotul/sotia nu au drepturi, considerandu-se bunuri proprii.
puteti sa aveti pretentii doar la bunurile obtinute in timpul casatoriei.
Bunurile provenite dintr-o succesiune au calitatea de bunuri proprii , in temeiul art 31 Cod.Fam, aceasta sunt exceptate de la comunitatea matrimoniala de bunuri .
Succesiunea se deschide prin deces .Dezbatarea succesiunii , respectiv iesirea din invidiziune se pot efecua , daca exista buna invoiala , pe cale notariala , pentru mai multa celeritate , insa cu anumite consturi considerabile , sau , pe cale judiciara , (prezentand chiar o tranzactie care consfinteste acordul erezilor ), cu o durata , mai mare , insa existand cheltuieli mult mai reduse.
drepturi asupra imobilului are doar sotul dvs . nu ati specificat daca dansul mai are si alti frati sau surori ? in acest caz, sze va dezbate succesiunea dupa soacra dvs intre sot si fratii dansului . daca nu exista si alti succesori , dansul mosteneste in totalitate . aveti grija sa faca acceptarea succesiunii int ermenul de 6 luni la notar .
nepoata nu are nici un drept .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire din partea mamei Noxa_Kitty Noxa_Kitty Buna ziua. Ma bucur ca am dat peste acest forum. Avem o problema mai delicata in familie si as dori, cu amabilitatea dumneavoastra, un raspuns. Socrii mei ... (vezi toată discuția)
Cedare drepturi succesiune catre alta persoana vali_085 vali_085 Buna ziua! Exista o modalitate prin care o persoana care urmeaza a fi desemnata mostenitor in urma unei succesiuni sa isi cedeze drepturile si astfel sa apara ... (vezi toată discuția)
Refuz de participare la succesiune IrinaBoboc IrinaBoboc Nepoatele sotului meu nu vor sa se prezinte la dezbaterea succesiunii unui apartament. Este vorba despre un apartament apartinand socrilor mei pe care ei ni ... (vezi toată discuția)