avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata la incalzire a tevilor comune izolate
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata la incalzire a tevilor comune izolate

Buna ziua,
va rog sa-mi spuneti daca gasesc undeva metodologia de calcul pentru plata caldurii in cazul tevilor comune din apartament,tevi car au fost izolate .Am izolat anul acesta tevile comune din apartament si as vrea sa calculez cat as avea reducere la cadlura
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: alimus , utilizator 20:26, 25 Noiembrie 2014
@thran,
Este bine sa ramaneti la parerea dvs., nu va obliga nimeni sa faceti ca noi, insa asa cum am mentionat in postarea de mai sus, in literatura de specialitate sunt numeroase informatii cu privire la diamtre de teava, materialul din care sunt confectionate si eventual izolate termic aceste tevi pentru a se putea face niste calcule si DA, toata lumea achita aceste costuri, insa unii mai mult, altii mai putin.
Tot aici pe forum am mai aflat de la unii dintre noi care au cunostinte mai avansate de specialitate, apoi din ce-am mai invatat si noi pe la cele scoli absolvite, o teava incalzita va degaja in mediul inconjurator o cantitate mai mica de energie termica cu cat izolatia termica este mai buna (material mai bun, grosime mai mare, etc).
Sigur, trebuie pastrate niste proportii normale intre aspect si utilitate - cred ca intelegeti ce vreau sa zic...

Cat priveste intrebarea autorului acestui topic, in legatura cu cat o sa plateasca mai putin, nu stiu sa va spun, dar am sa intreb la firma, probabil ca-mi vor da un raspuns procentual. Chestiunea este ca sa nu va asteptati la un rezultat nemaipomenit. Daca ati anuntat firma despre faptul ca v-ati izolat tevile verticale (o masura f. buna ar fi sa propuneti si izolarea tevilor de distributie din subsol) si atunci o sa faceti o comparatie intre costurile la incalzirea spatiilor comune repartizate apartamentului dvs. in comparatie cu un apartament similar de pe aceeasi coloana cu al dvs., dar care nu are tevi izolate. Puteti sa faceti si oarece calcule economice, adica in cat timp se amortizeaza investitia cu izolatul tevilor.
Multumesc mult pentru informatii! Sunt convins ca reducerea nu este foarte mare dar eram curios cam cat Cei de la firma care fac citirile si calculele nu mi-au spus.
Si sa stiti ca am primit aprobare de la asociatie sa-mi izolez tevile ,s-a facut constatare si proces-verbal .Credeam doar ca exista o baza de calcul ,ceva in functie de tipul/materialul izolant!
O zi buna tuturor!!!
@naher, nu ati izolat "tevile comune din apartament", ci ati izolat tevile de distributie care traverseaza proprietatea individuala a ap. dvs, iar aceste tevi fie ca sunt izolate sau nu, vi se iau in calculul caldurii.
Daca vreti sa calculati singur, cumparati licenta, introduceti datele in program si aflati, dar nu renteaza.
Vreti sa aflati totusi cu cat scade, comparati fisele individuale de consum care vor veni cu cele vechi, deoarece in fisa se mentioneaza separat consumurile: calorifere, parti comune bloc, tevi care trec prin ap.
Buna ziua!
Am si eu nelamuriri in legatura cu plata tevilor comune din apartament.Am centrala termica (asa am cumparat apartamentul) .Iarna trecuta am platit cel mai mult 110 lei pentru tevile care-mi tranziteaza apartamentul in conditiile am platit 170 lei gazele pentru centrala.
In bloc sunt repartitoare si toti vecinii le tin la minim de au maxim 20 de grade in apartament si platesc in jur de 100-160 lei caldura. Totodata sunt la primul etaj, la parter a fost sediul unei banci si acum e spatiul gol si e foarte rece pardoseala.
Mie mi se pare ca platesc foarte mult pentru tevile de caldura, adica platesc la fel ca un apartament care este bransat la caldura si primeste caldura in calorifere. Logica calculului este ca imi amana caldura tevile in apartament, ei bine, eu consider ca le incalzesc tevile cu cetrala proprie.In casa la mine sunt constant 23-24 grade, fata de frigul din celelalte apartamente unde practic cred ca se pierde mai multa caldura de la tevi.
Intrebarea este ce as putea sa fac? Sunt de acord sa platesc ce se cuvine pentru spatiile comune dar pentru tevile din apartament consider ca trebuie sa se refaca modul de calcul.
Iarna trecuta am platit cel mai mult 110 lei pentru tevile care-mi tranziteaza apartamentul in conditiile am platit 170 lei gazele pentru centrala.
In bloc sunt repartitoare si toti vecinii le tin la minim de au maxim 20 de grade in apartament si platesc in jur de 100-160 lei caldura.

Nu se poate asa ceva, dumneavoastra sa platiti pentru tevile ce va traverseaza apartamentul, dar si pentru partile comune 110 lei, iar vecinii sa plateasca 100 pentru partea individuala, tevi si parti comune, pentru un apartament indentic cu al dumneavoastra. Factura de caldura se imparte in trei parti (procentul il stie firma care repartizeaza caldura dupa citirea repartitoarelor), individual in functie de cat are fiecare apartament pe repartitor (sau nu in cazul dumneavoastra), pentru tevile care trec prin fiecare apartament si parti comune, care inseamna: subsolul, palierele, uscatorii/spalatorii, administratia, camera unde este motorul liftului, etc.

Alte discuții în legătură

Cheltuielile cu incalzirea pe spatiile comune patrichi_stefan patrichi_stefan Administratorul asociatiei blocului cu o singura scara unde locuiesc ne-a pus anul trecut la plata cheltuielilor cu incalzirea pt spatii comune..Inteleg ca ... (vezi toată discuția)
Plata caldura dupa debransare Sidoniaa Sidoniaa Buna seara, detin o garsoniera, m-am debransat de la [EDITAT - incalca pct. 2.11 din Regulament], iar acum platesc 50 Ron/luna pentru tevile care trec prin ... (vezi toată discuția)
Plata caldurii la comun marinica71 marinica71 as dori sa stiu daca legea in care si locatarii cu centrale termice de apartament mai platesc o cota parte la sistemul centralizat mai e valabila.am inteles ca ... (vezi toată discuția)