avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Pacaleala online. Imi pot recupera banii?
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Pacaleala online. Imi pot recupera banii?

Buna seara,

Pe scurt: am gasit un anunt online, pe site-ul olx.ro cu o masina de vanzare. In anunt scria ca masina corespunde normei euro 3. Am cumparat masina si am aflat ulterior ca de fapt este euro 2. Am facut print screen-uri anuntului online (in care se vede numarul masinii cat si numarul de telefon al vanzatorului), si am si salvat pagina de internet cu anuntul in calculatorul meu. Am contractul de vanzare cumparare, dar nu este facut printr-un notar, ci e un tipizat completat pe loc si semnat si de vanzator. Am si o copie a CI vanzatorului.

Intrebarea mea: am sanse de castig daca il dau in judecata? Ar trebui sa fie un proces civil sau penal?

Mai am de adaugat faptul ca pe site-ul cu anuntul vanzatorul a folosit un nume de utilizator, nu numele lui real.
Ultima modificare: Marți, 4 Noiembrie 2014
angelguard, utilizator
Cel mai recent răspuns: angelguard , utilizator 20:36, 4 Noiembrie 2014
Anterior achizitiei auto,nu ati analizat temeinic documentele autoturismului,unde exista precizari concrete asupra noxelor ?
Am verificat documentele, dar fiind toate in lb germana, nu am inteles mare lucru, cu atat mai mult cu cat este prima mea achizitie auto. Am intrebat vanzatorul despre norma euro si mi-a aratat pe talon o incadrare din Germania "D3" spunandu-mi ca este echivalentul euro 3.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare telefon nou prelungire abonament de pe olx.ro validm validm Buna ziua, As dori sa cumpar de pe olx.ro un telefon nou, sigilat cu garantie achizitionat la prelungire de abonament de un client vodafone. Telefonul are ... (vezi toată discuția)
Auto din 2001 inmatriculat in ro in 2006 nu o pot inscrie pe numele meu. dvm dvm Salut.Am si eu o mare problema.In decembrie 2013 am cumparat un opel agila inmatr.in Ro in 2006.Am fost la rar pt. emisia de noxe care nu era trecuta in carte ... (vezi toată discuția)
Am cumparat o masina si am fost pacalit AlexBC AlexBC Buna seara, Va rog din suflet sa ma ajutati cu aceasta problema. Sunt din Bacau si ieri am cumparat o masina din Focsani de pe un site auto. In anunt ... (vezi toată discuția)