avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune dupa mama decedata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune dupa mama decedata

Buna ziua , dupa decesul mamei mele , as vrea sa va intreb cum se imparte intre mine si tatal meu o suma de bani pe care mama a mostenit-o acum cativa ani de la mama sa ( bunica mea ).
Cel mai recent răspuns: Andreea Murgu , Avocat 13:51, 5 Noiembrie 2014
1/4 din mostenire revine sotului supravietuitor, restul de 3/4 descendentului.
Ce spune d-na avocat este valabil pt. banii ramasi dupa decesul mamei. Daca mama a mostenit 1000 de lei, dar a cheltuit 200 de lei, cei 800 de lei ramasi se vor imparti in proportiile aratate.
Multumesc pentru raspunsuri . Inca o completare : apartamentul este proprietatea parintilor in parti egale 50 % mama - 50 % tata . Ce mi se cuvine mie , ca descendent , dupa decesul mamei ?
Ultima modificare: Miercuri, 5 Noiembrie 2014
peskaroosh, utilizator
Aceleasi proportii. Din cei 50% ai mamei 1/4 mosteneste sotul supravietuitor si 3/4 dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul celei de a doua sotii asupra bunurilor existente ale sotului. raisa2010 raisa2010 Situatia: Sunt unicul copil al tatalui supravietuitor, tata care s-a recasatorit si locuieste impreuna cu a doua sotie in apartamentul in care am locuit eu si ... (vezi toată discuția)
Titular cont bancar decedat teo689 teo689 Tatal meu a decedat, era casatorit si avea bani depusi intr-un cont bancar, fara imputernicit. Eu mai am un frate si vreau sa stiu daca banii din cont se ... (vezi toată discuția)
Cum se imparte mostenirea in cazul decesului unuia dintre parinti buzdu_andra buzdu_andra Buna ziua! As dori sa va intreb cum se va imparti mostenirea din partea tatalui meu decedat intre mine , cei doi frati ai mei si mama. Intreb pt ca ... (vezi toată discuția)