avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita banca sume restante
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita banca sume restante

Am obtinut de curand o hotarare definitiva si irevocabila impotriva unei banci pt clauze abuzive si intentionez sa execut sumele de bani stabilite prin hot judecatoreasca conform expertizei contabile efectuate pana in luna iunie 2013. Problema este ca banca nu vrea sa restituie si banii platiti in plus de mine, calculati dupa momentul efectuarii expertizei si pana in prezent.
Cum pot recupera si acesti bani fara sa deschid un alt proces?
Ultima modificare: Miercuri, 5 Noiembrie 2014
intel77, utilizator
Cel mai recent răspuns: intel77 , utilizator 18:49, 6 Noiembrie 2014
La fel cum te executa si ei prin executor judecatoresc.
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua. Hotararea instantei nu face referire la platile ulterioare expertizei iar banca invoca faptul ca "nu stie" sa faca calculele pt acea perioada. In acest sens singura solutie ar fi un nou proces, ceea ce mi se pare penibil. Alti ani, alta expertiza alte cheltuieli
Pentru ca banca - indiferent care este - nu va intentiona sa va ramburseze sumele obtinute in instanta, cautand tot felul de motive pentru a va pune bete in roate, va sugerez - in cazul in care mai sunt rate de achitat la respectivul credit -aplicarea principiului compensatiei prevazut de art 1616 si urm NCCiv - a se vedea [ link extern ] .
Acuma nu pot da vina pe judecator pt ca nu putea sa se pronunte pe viitor pt niste sume de dupa expertiza. Dar, putea preciza ca banca sa restituie suma conform expertizei si, de asemenea, sa calculeze retroactiv diferentele de bani platite de mine pana la data devenirii def si irevoc a hotararii. este vorba de OTP BANK , si un credit in CHF

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare sume bani clauze abuzive intel77 intel77 M-am judecat cu OTP BAnk 5 ani de zile pt clauze abuzive. Am castigat iar la final judecatorul a stabilit conform expertizei contabile judiciare, sa-mi fie ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva si irevocabila lamurire dispozitiv intel77 intel77 Tocmai ce am castigat un prces cu OTP BANk pe clauze abuzive, definitiv si irevocabil. In continutul dispozitivului nu era stipulat clar care este formula de ... (vezi toată discuția)
Dreptul la rata inflatiei liliana83 liliana83 In anul 2011 am actionat in instanta banca de la care am contractat un imprumut de 58000 CHF in luna a 10.2008, pentru restituirea comisionului de risc in ... (vezi toată discuția)