Buna ziua.As dori sa cumpar un imobil care a fost construit fara a avea autorizatie de constructie ci numai un certificat de urbanism eliberat de primarie in vederea consolidarii vechii case aflata pe terenul respectiv. Vechea casa a fost demolata complet tot fara autorizatie (de demolare ) iar in timpul lucrarilor la noua casa ISC-ul l-a amendat pe proprietar cu 10.000 lei care au fost platiti.V-as ruga sa-mi spuneti daca in situatia prezentata merita sa cumpar aceasta casa si cum as putea intra in legalitate , oare amenda platita si un act de dobandire ulterior constructiei ma poate ajuta ? Va multumesc.
Amenda nu presupune ca aveti si un anume drept de proprietate asupra constructiei ci doar va da posibilitatea de a accede catre obtinerea autorizatiilor necesare.
Exista in momentul de fata posibilitatea de a inscrie in cartea funciara constructiile ridicate fara autorizatie de constructie pana in 2001. Pe baza de declaratie notariala, inscriere la rolul fiscal a constructiei si inscrierea in cartea funciara.
Constructia la care fac referire este ridicata in 2013 si daca o cumpar ( cumpar de fapt ceva ce nu exista in acte ) amenda imi permite mie (nu eu figurez pe chitanta ca platitor ) sa reiau procedurile legale respectiv intocmire proiect , cerere certificat urbanism , autorizatie constructie , etc sau aceste demersuri ar trebui facute de vechiul proprietar ?