avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Schimb imobiliar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Schimb imobiliar

Buna ziua.As dori sa cumpar un imobil care a fost construit fara a avea autorizatie de constructie ci numai un certificat de urbanism eliberat de primarie in vederea consolidarii vechii case aflata pe terenul respectiv. Vechea casa a fost demolata complet tot fara autorizatie (de demolare ) iar in timpul lucrarilor la noua casa ISC-ul l-a amendat pe proprietar cu 10.000 lei care au fost platiti.V-as ruga sa-mi spuneti daca in situatia prezentata merita sa cumpar aceasta casa si cum as putea intra in legalitate , oare amenda platita si un act de dobandire ulterior constructiei ma poate ajuta ? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: danoanagabi , utilizator 13:27, 5 Noiembrie 2014
Amenda nu presupune ca aveti si un anume drept de proprietate asupra constructiei ci doar va da posibilitatea de a accede catre obtinerea autorizatiilor necesare.
Exista in momentul de fata posibilitatea de a inscrie in cartea funciara constructiile ridicate fara autorizatie de constructie pana in 2001. Pe baza de declaratie notariala, inscriere la rolul fiscal a constructiei si inscrierea in cartea funciara.
Constructia la care fac referire este ridicata in 2013 si daca o cumpar ( cumpar de fapt ceva ce nu exista in acte ) amenda imi permite mie (nu eu figurez pe chitanta ca platitor ) sa reiau procedurile legale respectiv intocmire proiect , cerere certificat urbanism , autorizatie constructie , etc sau aceste demersuri ar trebui facute de vechiul proprietar ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare apartament fara autorizatie ContSters387629 ContSters387629 Buna ziua, Ma gasesc in urmatoarea situatie: detin un apartament pe care l-am modificat in urma cu mai multi ani, in ideea ca am demolat 2 pereti ... (vezi toată discuția)
Cadastru, carte funciara flori2009 flori2009 Buna! Sunt in ceata totala si as avea nevoie de o lamurire. Detin un imobil in provincie iar ca si act de proprietate am o hotarare care tine loc de act ... (vezi toată discuția)
Cum poate intra in legalitate o constructie de cativa ani facuta fara autorizatie? ContSters284640 ContSters284640 buna ziua, daca poate cineva sa imi raspunda la o intrebare, parintii mei sunt mostenitorii casei bunicii mele,aceasta a construit langa casa alte doua camere ... (vezi toată discuția)