avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Profesoara de romana !
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Profesoara de romana !

Pentru ca intarzie zilnic la ora ( cate 10-15 min ) , pentru ca vorbeste numai cu " baa" si " maa " , pentru ca a zis " pupati-as talpile Doamne , l-a ajuns blestemele " ( fiind vorba de mine cand ma luat smurdul de la scoala pentru ca acuzam dureri abdominale si a fost apendicita ) , pentru ca toti colegiii mei au cate 2 note la romana , si pe mine nu vrea sa ma asculte , pot depune plangere la Inspectorat ca ea sa ne schimbe profesoara de romana de la clasa si sa fie sanctionata si cu taiere din salariu ?
Cel mai recent răspuns: ContSters327384 , utilizator 21:30, 6 Noiembrie 2014
schimbarea este prea drasica dar puteti face plangere daca comportamentul nu este asa cum ar trebui sa fie.
Eu nu cred ca este prea drastica ,la fiecare ora se ia de mine , gaseste fel si fel de de motive sa ridice tonul la mine , sa imi vorbeasca cu un ton agresiv , am informatii precum ca nu vrea sa ma asculte si nici nu ne va da test ca sa ma lase cu sitiuatia neincheiata .
Puteti depune sesizare atat la ISJ, cat si la MInisterul Educatiei.
Si care ar fi sanctiunile ?
Sancţiunile disciplinare care se pot aplica în conformitate cu art. 280 alin. (2) din Legea nr. 1/2011, în funcţie de gravitatea abaterilor săvârşite, sunt:
a) observaţie scrisă;
b) avertisment;
c) diminuarea salariului de bază, cumulat, când este cazul, cu indemnizaţia de conducere, de îndrumare şi de control, cu până la 15%, pe o perioadă de 1-6 luni;
d) suspendarea, pe o perioadă de până la 3 ani, a dreptului de înscriere la un concurs pentru ocuparea unei funcţii didactice superioare sau pentru obţinerea gradelor didactice ori a unei funcţii de conducere, de îndrumare şi de control;
e) destituirea din funcţia de conducere, de îndrumare şi de control din învăţământ;
f) desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă.

Alte discuții în legătură

Cuvinte urata si diferente intre elevi . ContSters327384 ContSters327384 Buna seara ! Profesoara mea de romana pur si simplu nu ma suporta ! Anul trecut , in iunie , ma luat salvarea de la liceul , aveam apendicita . si in ziua ... (vezi toată discuția)
Sanctiune disciplinara : mustrare scrisa ! Andrei-Ionuț COCÎRLĂU Andrei-Ionuț COCÎRLĂU Buna ziua ! Am primit vineri sanctiunea disciplinara . Toate presupusele abateri disciplinare ori sunt interpretate gresit ori nu exista . Acum este ... (vezi toată discuția)
Ancheta disciplinara mihaela_h mihaela_h Buna seara Sunt profesor si am o problema. La sfarsitul acestui an scolar am fost tinta unei anchete desfasurata de inspectoratul scolar in urma unei ... (vezi toată discuția)