Pentru ca intarzie zilnic la ora ( cate 10-15 min ) , pentru ca vorbeste numai cu " baa" si " maa " , pentru ca a zis " pupati-as talpile Doamne , l-a ajuns blestemele " ( fiind vorba de mine cand ma luat smurdul de la scoala pentru ca acuzam dureri abdominale si a fost apendicita ) , pentru ca toti colegiii mei au cate 2 note la romana , si pe mine nu vrea sa ma asculte , pot depune plangere la Inspectorat ca ea sa ne schimbe profesoara de romana de la clasa si sa fie sanctionata si cu taiere din salariu ?
Eu nu cred ca este prea drastica ,la fiecare ora se ia de mine , gaseste fel si fel de de motive sa ridice tonul la mine , sa imi vorbeasca cu un ton agresiv , am informatii precum ca nu vrea sa ma asculte si nici nu ne va da test ca sa ma lase cu sitiuatia neincheiata .
Sancţiunile disciplinare care se pot aplica în conformitate cu art. 280 alin. (2) din Legea nr. 1/2011, în funcţie de gravitatea abaterilor săvârşite, sunt:
a) observaţie scrisă;
b) avertisment;
c) diminuarea salariului de bază, cumulat, când este cazul, cu indemnizaţia de conducere, de îndrumare şi de control, cu până la 15%, pe o perioadă de 1-6 luni;
d) suspendarea, pe o perioadă de până la 3 ani, a dreptului de înscriere la un concurs pentru ocuparea unei funcţii didactice superioare sau pentru obţinerea gradelor didactice ori a unei funcţii de conducere, de îndrumare şi de control;
e) destituirea din funcţia de conducere, de îndrumare şi de control din învăţământ;
f) desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă.