avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Un pic de ajutor va rog - lamuriri despre exercitarea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Un pic de ajutor va rog - lamuriri despre exercitarea in comun a autoritatii parintesti

1)copilul este crescut de mine de la varsta de 11 luni ,iar in prezentare aproape 3 anisori, la fond sotia a castigat procesul sa stabilit custodie comuna si domiciliul la ea precum si obligativitatea mea ca eu sa platesc pensi alimentaraDE LA DATA DESKIDERI PROCESULUI, in toata aceasta perioada de aproape 2 ani nu a contribuit cu nimic la intretinerea copilului.
Daca refuz sa platesc pensia retroactiv pana la incredintarea minorului sotiei la ce ma pot astepta?

2) In cazul in care si al apel copilul va fi avea domiciliul la mama dar custodia este comuna mama poate parasi tara fara acordul meu impreuna cu copilul?

3) baiattul dupa cum am spus se afla la mine nu iam interzis sau ingradit niciodata dreptul de al vedea kiar mai mult i lam dus sal vada sau am av certuri sa vina sa il vada, iar in prezent mai nou sotia nu ma lasa sa vad fata cauta tot felul de scuze imi pune tot felul de conditi . Ce pot face ca sa imi vad cel de al 2lea copil? Unde trebuie sa merg si ce trebuie sa fac?
in apel fosta sotie a castigat baietelul , plata pensiei s-a comutat de la de punerea dosarului la incepand cu data hotarari de la apel ,asta fiind la inceputul luni decembrie , 4 luni n-a venit sal vada 3 nici makar un telefon, ptr ca am avut tupeul sa deskid un dosar de reincredintare a baietelului si de acordare de vizita ptr fetita m-am trez cu citati de la un executor in baza hotarari date la apel.
subliniez desi a fost craciun, revelion, sf ion, floriile inclusiv ziua de nastere a baiatului nici macar un tel sau o vizita , nici macar sa intrebe daca mai traieste , dupa ce depun dosar de reincredintare, fara ca sa vina sa imi ceara baitelul ma trezesc cu acte de la executor .
ca sa poti trimite executorul pe capul unei persoane nu trebuie in prealabil sa incerci sa iei copilul si sa fi refuzat?
cum poate sa imi trimita eecutorul cand ea u a facut acest lucru iar din luna decembrie, primul sfert al acestei luni si pana in prezent nu a venit sa vada baietelul decit o singura data la sf luni trecute ?
mai mult in continuare ma confrunt cu refuzul ei in ami permite sa vad fetita imi spune ca ea nu are kef sa ma lase sa vad fata atata timp cat eu nu am stabilit un program de vizita, am depus plangere la asistenta sociala , sediul central , nici de aici nu am primt vr-un raspuns desi cele 30 de zile in care trebuia sa mi se comunice un raspuns la plangere s-au scurs deja.
inca o intrebare foarte importanta atata timp cat atrag atentia atat celor de la sediul central in placerea formulata cat si la cei de aci locali ca pot sa se intereseze la anumiti vecini ai dansei ca am incercat sa vad fata ca am incercat sai duc cate ceva si mi-au fost aruncate pungile pe strada cu ceea ce ii dusesem acesteia nu au obligatia sa verifice aceste aspecte? ANCHETA ASTA SOCIALA ESTE LIMITATA DOAR AL CEEA CE DECLARA EA PARINTI EI SI ATAT???
Si ca sa raspund doamnei de mai sus MAMA PLEACA MEREU DIN POLE POSITION LEGEA A FOST SKIMBATA INSA NU SI CEI CARE O APLICA CARE CONTINUA SA O APLICE IN ACEEASI MANIERA CA INAINTE.poate sunt cam dur dar cand ai in fata dovezi clare ca ti se da o marturie mincinoasa si tu nu ti cont nu stiu ce pot sa mai afirm.
Domnule draga, marturiile mincinoase nu se judeca la procese legate de minori. Eu am depus dovezi cum ca a facut fals si uz de fals in declaratii si raspunsul judecatoarei a fost "deschideti ale procese aici este vorba despre copil". Intr-adevar a contat la "impresia artistica" astfel ca mi s-a aprobat aproape tot ce am cerut (nume, pensie), iar lui in afara de faptul ca va fi trecut in CN (ceea ce am cerut si eu) absolut nimic.
25Maria23 a scris:

Domnule draga, marturiile mincinoase nu se judeca la procese legate de minori. Eu am depus dovezi cum ca a facut fals si uz de fals in declaratii si raspunsul judecatoarei a fost "deschideti ale procese aici este vorba despre copil". Intr-adevar a contat la "impresia artistica" astfel ca mi s-a aprobat aproape tot ce am cerut (nume, pensie), iar lui in afara de faptul ca va fi trecut in CN (ceea ce am cerut si eu) absolut nimic.

Ancheta sociala este o hartie plina de minciuni neverificate, deci nu va incredeti in ea ca oricum nu o verifica nimeni.

In ceea ce priveste vizita, cereti in instanta un program de vizitare pana atunci nu puteti face nimic mai ales daca domiciliul copilului este la mama.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia unui copil minor din concubinaj marystanga marystanga Buna ziua! As doi sa va intreb cum as putea proceda pentru a obtine si eu custodia copilului meu minor in varsa de 3 ani rezultat in urma unui ... (vezi toată discuția)
Imi vreau copilul aproape... fanelirina fanelirina nici nu stiu cum sa incep........ sunt divortat si am o fetita de 8 anisori ramasa in custodia mamei....... pe scurt....... locuiesc in spania de aproape 6 ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor, mama plecata in strainatate ciorba ciorba Sunt divortat, am hotarare pentru program de vizita, custodie comuna, am dat in judecata mama pentru ca a plecat in strainatate si a lasat minorul la mine fara ... (vezi toată discuția)