Stimati colegi ,supun dezbaterii urmatoarea discutie:
sotii incheie c.de v.c. cu clauza de intretinere a proprietarilor imobilului,acestia fiind parintii sotului
Sotia intenteaza divort dupa moartea socrului si din partea acesteia inceteaza respectarea clauzei de intretinere a soacrei ramasa in viata intrucat se muta din imobil in urma divortului.
Se solicita de catre sotul supravietuitor rezilierea contractului in ce o priveste pe fosta nora.
Credeti ca s-ar putea ivi dificultati in sensul ca nora divortata sa beneficieze de o cota indiviza din imobil ?
Executarea obligatiei de intretinere presupune solidaritatea atit pasiva, in privinta celor obligati la in tretinere cit si activa pentru creditorii indrityuiti la intretinere. In cazul decesului unuia obligatia trebuie continuata fata de celalalt iar in cazul sotilor abii trebuie sa acorde intretinere, daca se va pronunta divortul, sotul care a contribuit dar4 nu mai contriobuie la intretinerea soacrei nu poate reclaman nici un drept, de asemenea se poate solicita rezilierea obligatiei numai ca in cazul unui evetuasl partaj fosta sotie poate solicita sa se aduca la masa de partaj si cota parte din imobilul pe care l-ar dobindii dupa moartea mamei sale fostul sot
eu cred ca se poate incerca o actiune de reziliere partiala a contractului de intretinere, in ceea ce o priveste pe fosta nora .
motivul ar fii tocmai acela ca dansa nu -si respecta in continuare obligatiile contractuale .
OK.. AM INTELES SI MULTUMESC...DECI SE POATE CERE REZILIEREA PARTIALA NUMAI IN CEEA CE O PRIVESTE PE FOSTA NORA ,PENTRU CA SI-A INCETAT RESPECTAREA OBLIGATIEI DE INTRETINERE ...as dori si alte pareri pentru ca un alt coleg ,fost judecator era de parere sa cer rezilierea fata de ambii soti ptr. ca apoi sa inchei un alt contract doar pentru fiu,si nu mi s-a parut cea mai buna solutie
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Partaj sau nu ?
g.corina
buna ziua,
Incerc sa va expun pe scurt o situatie.
Timp de 17 ani am locuit cu sotul si cu fiica noastra intr-un aparament de 2 camere care era ... (vezi toată discuția)
Partaj
maiaz37
Am divortat anul trecut, in ianuarie, dupa 20 de ani de canicie.Am doi baieti de 21 si respectiv 16 care , manipulati fiind, au ramas in incredintarea ... (vezi toată discuția)