avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recuperare cheltuieli
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recuperare cheltuieli

Se recupereaza banii platiti avocatului care m-a reprezentat in proces, daca am castigat procesul si in hotarare se specifica: intimata este obligata sa plateasca cheltuielile de judecata?
Multumesc!
O zi buna!
In functie de înscrisurile de la dosar.
Stimat forumist,

Cheltuielile de judecată, printre care și onorariul avocatului, se pot recupera, în cazul dvs.

Totuși, cheltuielile referitoare la onorariul avocatului se pot recupera nu neapărat în cuantumul onorariului plătit efectiv și demonstrat ca atare, ci în cuantumul stabilit de către instanță, prin hotărăre.

Ca un exemplu, dacă dvs ați plătit, să zicem, x lei + onorariu se succes, partea căzută în pretenții poate fi obligată doar la plata sumei arătate de instanță, care poate fi mai mică decât suma , nemaivorbind și de onorariul de succes.

Cu stimă.
Nu scrie si suma in hotarare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art 451(2) din ncpc ce înteles are ? asedy asedy ”(2) Instanţa poate, chiar şi din oficiu, să reducă motivat partea din cheltuielile de judecată reprezentând onorariul avocaţilor, atunci când ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata diminuate Adriandaa Adriandaa Buna ziua am 2 intrebari si anume: Cum se calculeaza cheltuielile de judecata ? Se poate cere recalcularea acestor cheltuieli daca mi se par mici in ... (vezi toată discuția)
Onorariu de succes poate fi ,,cheltuiala de judecata''? Simona Maria Simona Maria Buna ziua! Sunt avocat de putin timp si am urmatoarea situatie: am stabilit un onorariu de succes cu clientul; ajung in faza de executare si executorul imi ... (vezi toată discuția)