avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Calcul ore suplimentare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Calcul ore suplimentare

Buna ziua! Am nevoie de un raspuns cat mai urgent.
Imi puteti spune cum se calculeaza corect orele suplimentare cu un spor de 75%.
As dori un exemplu.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:53, 9 Noiembrie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
va multumesc pentru raspunsul foarte util..dar am o nelamurire?? ora suplimentara este platita cu mai putin fata de ora normala de lucru?/
Ora suplimentara se plateste cu un spor de cel putin 75%.

Art.123 C.mun.
(1) In cazul in care compensarea prin ore libere platite nu este posibila in termenul prevazut de art. 122 alin. (1) in luna urmatoare, munca suplimentara va fi platita salariatului prin adaugarea unui spor la salariu corespunzator duratei acesteia.
(2) Sporul pentru munca suplimentara, acordat in conditiile prevazute la alin. (1), se stabileste prin negociere, in cadrul contractului colectiv de munca sau, dupa caz, al contractului individual de munca, si nu poate fi mai mic de 75% din salariul de baza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare vio.micle vio.micle Luna aprilie am lucrat 240 ore dar nu am fost platit decit pentru 168 ,compensare cu zile libere nu este posibil din lipsa de personal ,in Mai o sa am tot 240 ... (vezi toată discuția)
Calcul ore suplimentare beinaz a beinaz a Am un salariu de 900 cu spor repaus 2%=18 lei si 15 ore suplimentare In luna iunie avem (900+18):168 =5,45 lei pe ora. Cum se calculeaza orele ... (vezi toată discuția)
Plata orelor suplimentare sau recuperare EmiMimy EmiMimy Bună ziua, Dacă am un salariat cu salariu brut de 2.000 lei care în luna ianuarie a prestat 192 ore din care 32 sunt suplimentare și doresc să îi dau ... (vezi toată discuția)