avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie crestere copil

Buna ziua,

Va rog sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu urmatoare situatie:
- am o vechime la actualul loc de munca de 6 luni si sunt insarcinata in 5 saptamani.Ceea ce doresc sa stiu este daca voi putea beneficia de indemnizatia de crestere copil.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 12:18, 29 Mai 2009
DAVID IZABELA a scris:

Buna ziua,

Va rog sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu urmatoare situatie:
- am o vechime la actualul loc de munca de 6 luni si sunt insarcinata in 5 saptamani.Ceea ce doresc sa stiu este daca voi putea beneficia de indemnizatia de crestere copil.

Va multumesc!

Pentru a beneficia de indemnizatia de crestere copil pana la implinirea varstei de 2 ani trebuie sa aveti un stagiu de cotizare de minim 12 luni pana la data nasterii copilului. Deci daca ramaneti angajata pana atuci chiar daca o sa aveti concedii medicale (concediile medicale reprezinta perioada asimilata cu stagiu de cotizare) veti avea dreptul la acesta indemnizatie.
Sarcina usoara!
Ar fi bine sa instiintati in scris angajatorul depsre starea dvs, prin adev de la medic care sa ateste starea de graviditate.
Daca instiintati oficial, sunteti protejata de lege fata de o eventuala concediere..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre somaj Liviav_87 Liviav_87 Buna ziua.Am o problema...Am lucrat 2 ani jumate...din cauza disponibilizarilor a trebuit sa imi dau demisia(la cererea sefilor)..Nu am lucrat doua luni...si ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil sorinastefaniadan sorinastefaniadan buna seara vreau sa va intreb m-am angajat pe 25 iulie 2012 iar pe 23 decembrie am aflat ca sunt gravida vreau sa stiu daca pot beneficia de indemnizatie.va ... (vezi toată discuția)
De cat timp trebuie sa lucrez la acelasi loc de munca pt. a ramane insarcinata? rosflower rosflower Buna ziua!eu lucrez din aprilie 2014 cu contract nedeterminat am schimbat locul de munca fara intrerupere momentan lucrez tot u contract nedeterminat dar cu ... (vezi toată discuția)