avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident cu victima decedata
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident cu victima decedata

Buna ziua tuturor,
Am urmatorul caz: Persoana A conduce un autovehicol proprietate a persoanei B, pe baza unui contract de comodat. Are loc un accident, pe DN, in afara oricarei localitati, care se soldeaza cu decesul pietonului aflat pe carosabil. Conform cercetarilor preliminare, soferul nu se face vinovat de producerea accidentului, a respectat toate legile si are toate actele in regula.Interbarea este: in ce conditii plateste asiguratorul despagubiri familiei victimei respectiv cand? chiar si in cursul cercetarilor, sau abia dupa existenta unei decizi finale, care probabil va fi clasarea cauzei?
Multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: ContSters256771 , utilizator 14:02, 6 Noiembrie 2014
asiguratorul raspunde in solidar cu asiguratul, iar daunele civile se achita la finalizarea procesului penal. in cazul in care suspectul nu se face vinovat de comiterea vreunei infractiuni nu va fi obligat la achitarea pretentiilor civile.
Multumesc pentru raspuns. Asta inseamna ca, chiar si in cazul in care suspectul nu se face vinovat, asiguratorul va plati despagubiri?
In alta ordine de idei, proprietarul, pe numele caruia este incheiata asigurarea in ce masura va fi implicat in acest caz?
atkopatko a scris:

Multumesc pentru raspuns. Asta inseamna ca, chiar si in cazul in care suspectul nu se face vinovat, asiguratorul va plati despagubiri?


Raspunsul a fost invers.

in cazul in care suspectul nu se face vinovat de comiterea vreunei infractiuni nu va fi obligat la achitarea pretentiilor civile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier soldat cu deces vostinarcornel vostinarcornel buna seara.Ma numesc Cornel ,sunt din Arad.As avea nevoie de ajutorul dvs. in legatura cu un accident soldat cu deces.,v-am contactat din partea familiei ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victima teonisia teonisia Buna ziua, Un pieton a coborat pe partea carosabila prin loc nepermis ca sa ocoleasca o masina parcata pe trotuar.Un autovehicul cu remorca in timp ce dadea ... (vezi toată discuția)
Asigurare auto falsa DIX DIX Buna In urma unui accident de circulatie victima a obtinut 70 de zile de ingrijiri medicale. Dupa cercetari s-a concluzionat ca victima a fost de vina ... (vezi toată discuția)