Buna ziua
Momentan lucrez intr'o societate pe postul de barman cu un contract pe perioada determinata de 3 luni .Am in gestiune un stoc care se face zilnic pe niste foi scrise de mana .In urma verificarii acestor 'documente' sunt trasa la raspundere sa platesc o lipsa de stoc de o anumita valoare..Vreau sa stiu care sunt conditiile in care eu pot fi trasa la raspundere de daune si dupa ce documente ? Pentru ca eu nu pot plati dupa ''ureche'' ,ci doar dupa niste documnete contabile semnate si verificate sau gresesc ?
Potrivit art. 254, alin. (1) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, salariaţii răspund patrimonial, în temeiul normelor şi principiilor răspunderii civile contractuale, pentru pagubele materiale produse angajatorului din vina şi în legătură cu munca lor.
Angajatorul în momentul în care constată săvârșirea unui prejudiciu, trebuie să întocmească o notă de constatare și evaluare a pagubelor care s-au produs, având anexate toate documentele justificative, urmând ca apoi, să o aducă la cunoștința salariatului.