avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Raspundere materiala pentru daune
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Raspundere materiala pentru daune

Buna ziua
Momentan lucrez intr'o societate pe postul de barman cu un contract pe perioada determinata de 3 luni .Am in gestiune un stoc care se face zilnic pe niste foi scrise de mana .In urma verificarii acestor 'documente' sunt trasa la raspundere sa platesc o lipsa de stoc de o anumita valoare..Vreau sa stiu care sunt conditiile in care eu pot fi trasa la raspundere de daune si dupa ce documente ? Pentru ca eu nu pot plati dupa ''ureche'' ,ci doar dupa niste documnete contabile semnate si verificate sau gresesc ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:25, 6 Noiembrie 2014
Potrivit art. 254, alin. (1) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, salariaţii răspund patrimonial, în temeiul normelor şi principiilor răspunderii civile contractuale, pentru pagubele materiale produse angajatorului din vina şi în legătură cu munca lor.

Angajatorul în momentul în care constată săvârșirea unui prejudiciu, trebuie să întocmească o notă de constatare și evaluare a pagubelor care s-au produs, având anexate toate documentele justificative, urmând ca apoi, să o aducă la cunoștința salariatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie materiala oprita pentru efectuarea preavizului de demisie ioana_bucuresi ioana_bucuresi Buna seara! M-ar interesa in ce conditii care respecta codul Muncii, pot opri o garantie materiala unui angajat ca sa-si efectueze preavizul inainte de ... (vezi toată discuția)
Gestiune comuna- comert marcela123 marcela123 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema : la o gestiune comuna la un magazin alimentar, in momentul cand apare minusul, in ce masura pot fi ... (vezi toată discuția)
Pot fi trasă la răspundere pentru lipsa ieșită în gestiune? Mihaela 85 Mihaela 85 Bună ziua aș vrea să știu dacă pot fi trasă la răspundere pentru lipsa ieșită în gestiune preluată cu inventar chiar dacă nu am desfășurat ... (vezi toată discuția)