avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA pentru vanzare apartamente
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA pentru vanzare apartamente

Buna ziua,
Anul acesta am primit o instiintare de la ANAF cum ca datorez TVA pentru niste apartamente vandute in 2010.
Dupa ce am depus toate contractele de vanzare solicitate, inspectorul care trebuia sa faca calculele mi-a spus ca pentru apartamentele vandute cu PRIMA CASA TVA este de 5% si pentru celelalte apartamente 24%.
Eu am luat legatura cu cumparatorii (2 contracte) si ei au fost de acord sa faca o declaratie la notar cum ca apartamentul cumparat este prima locuinta.
Cu toarte ca am depus aceste declaratii, cei de la ANAF nu sunt de acord sa calculeze TVA cu 5% pe motivul ca nu este specificat in contractul de vanzare faptul ca aceasta este prima locuinta.
Va rog mult sa ma ajutati cu un punct de vedere vis-a-vis de aceasta situatie.
Cel mai recent răspuns: ContSters256771 , utilizator 15:23, 7 Noiembrie 2014
Mai ales daca aveti o decizie de impunere pentru cele de la prima casa. In acel caz fiscul din start considerat ca TVA-ul este de 5% ignorand cerinta legata de declaratia autentificata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme tva - prestari servicii office1 office1 Buna ziua, sunt prestator de servicii (foto). Pentru toate contractele semnate, incasez avans (30%) la semnare, urmand ca serviciul sa fie prestat la o data ... (vezi toată discuția)
Cota 5% tva, imobil rarymimi rarymimi Buna ziua. Ca sa pot aplica cota de 5% TVA la vanzare imobile ( sunt mai multe apartamente) trebuie, conform Codului de Procedura Fiscala (2010) o declaratie ... (vezi toată discuția)
Ce tva se aplica la un avans pentru o locuinta noua alina_baicu alina_baicu BUNA ZIUA. CAUZL MEU ESTE URMATORUL: VREAU SA ACHIZITIONEZ UN APARTAMENT NOU CARE VA FI DAT IN FOLOSINTA ANUL ACESTA,PENTRU ACEST LUCRU MI SE CERE UN AVANS ... (vezi toată discuția)