avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cedare parte din mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cedare parte din mostenire

Buna seara,

As dori sa-mi dati un sfat daca se poate in urmatoarea problema:
Dupa moartea soacrei mele familia (sotul meu, tatal lui fratele si sora) au dezbatut mostenirea. In urma mostenirii sotul a primit 1/8 din casa parinteasca, fratele sotului 1/8, sora 1/8 si tatal 5/8. Fratele, sora vor sa cedeze partile in favoarea sotului, dar socrul vra sa dea sotului partea cu clauza fara a face contract de vanzare cumparare ci prin cedare ca si fratii lui. Vrem sa mergem la notariat sa facem actele dar ma intereseaza daca se poate ca socrul meu sa cedeze partea cu clauza de intretinere fara a face contract de vanzare cumparare deoarece costa foarte mult actele.
Cel mai recent răspuns: mariamoto , utilizator 21:50, 15 Noiembrie 2014
fratele si sora fac partaj cu sotul dvs, iar socrul incheie contract d eintretinere pt cota sa.
Da sora si fratele cedeaza cotele lor iar tatal vrea sa cedeze cota dar cu clauza de intretinere si nu vrea sa faca contract de vanzare cumparare pentru ca costa mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vânzare-cumpărare cu clauza de întreținere înainte de dezbaterea succesiunii ion mirela ion mirela buna ziua. as dori sa stiu daca se poate face un contract de vanzare cumpărare cu clauza de întreținere fara a se fi facut succesiunea de după ce a murit ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de ajutor!!!!!!! meli.alba meli.alba buna ziua,am si eu o problema si sper ca ma ve-ti putea ajuta cu un sfat. M-am casatorit recent,stau in casa socrilor,pana pot sa mi iau o locuinta,dar a ... (vezi toată discuția)
Mostenire casa danymbi danymbi Buna ziua. Soacra mea doreste sa lase casa ei mie si sotiei mele. Sotia mea mai are un frate care le-a facut sotie si soacrei mele viata un cosmar. Dupa nunta ... (vezi toată discuția)