avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1037 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Hotararile comitetului asociatiei de bloc mai presus ...
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Hotararile comitetului asociatiei de bloc mai presus de lege ?

Salutare. Eu nu inteleg cum comitetul blocului ia o hotarire in lipsa loctarilor care incalca legea. Am avut surpriza iarasi sa constat pe foaia de intretinere ca am o suma de 28 lai penru esalonare caldura desi eu sint debransat legl si stie ca i am adus dovada. Atentie nu sint acei 10 %. A taxat tot blocu pentu a stringe bani sa dea drumul la caldura. Asa a hotarit comitetul! Fratilor pai comitetul face legea in bloc peste noapte? De ce mai sint legi date pentru asociatiile de propietari ? Hai ca iar m am enervat ! Plateste comitetul un sfert din factura mea de gaze pe care le consum cu centrala,nu pai eu ce treaba am cu caldura lor ?
Cel mai recent răspuns: androidu , utilizator 20:49, 10 Noiembrie 2014
nu poate fi valabila o intelegere contrara legilor...trebuie sa anuntati asta pe domnii din comitet
daca se strica teava de gaze cei fara centrala platesc?cu ce aparat au masurat parti comune ? Intrebari fara raspuns!,,,,,,,,,,,,,,
Chiar daca ati inteles sa va imbunatatiti confortul in proprietate,nu sunteti exonerat de la plata parti comune imobil de locuit in comun
Comitetul executiv are autoritatea si competenta sa decida,in situatii legal prevazute
Nu exista obligativitatea convocarii adunarii generale pentru fiecare plata pe care o realizeaza asociatia de proprietari
HG nr 1588/2007 ART. 17
(1) Comitetul executiv al asociatiei de proprietari are urmatoarele atributii:
a) duce la îndeplinire hotarârile adunarii generale si urmareste respectarea prevederilorlegale, a statutului si a acordului de asociere ale asociatiei de proprietari;
b) emite, daca este cazul, decizii scrise privind regulile pentru ducerea la îndeplinire a
hotarârilor adunarilor generale si pentru respectarea prevederilor legale, a statutului si a
acordului de asociere, precum si alte decizii ce privesc activitatea asociatiei de proprietari;
c) întocmeste proiectul bugetului de venituri si cheltuieli si pregateste desfasurarea
adunarilor generale;
d)reglementeaza folosirea, întretinerea, repararea, înlocuirea si modificarea partilor
proprietatii comune, inclusiv cu privire la consumurile aferente proprietatii comune, în
conformitate cu actele normative în vigoare;
e) întocmeste sau propune planuri de masuri si activitati, conform cu responsabilitatile
ce le revin, si urmareste realizarea lor;
f) supravegheaza desfasurarea tuturor activitatilor din cadrul asociatiei de proprietari, în
mod special situatia încasarilor si a platilor lunare;
g) pentru realizarea scopului si a activitatilor asociatiei de proprietari, angajeaza si
demite personalul necesar, încheie si reziliaza contracte cu persoane fizice/juridice;
h) îsi asuma obligatii, în numele asociatiei de proprietari sau în numele proprietarilor
membri ai asociatiei de proprietari, privind interesele legate de cladire;
i)initiaza sau apara în procese, în numele asociatiei de proprietari sau în numele
proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari, interesele legate de cladire;
j) stabileste sistemul propriu de penalizari al asociatiei de proprietari pentru restantele
afisate pe lista de plata ce privesc cheltuielile asociatiei de proprietari, conform
prevederilor legale;
k) avizeaza documentele asociatiei de proprietari;
l) asigura completarea la zi a cartii tehnice a constructiei;
m) asigura urmarirea comportarii în timp a constructiei, pe toata durata de existenta a
acesteia;
n) gestioneaza situatiile exceptionale si de criza;
o) exercita alte atributii care i-au fost conferite prin hotarârile adunarii generale

n) gestioneaza situatiile exceptionale si de criza; dar nu poate trece peste lege. Calcula frumos acei 10 % conform legii ,nu punea cit vor ei sa le iasa lor suma. Corect ? Stiti ce raspuns am primit? _ Voi astea cu centrale trebue sa ajutati si voi blocul !!!! E !!
AM VERIFICAT CUM STA TREABA CU ACESTI 10 % CONFORM LEGII SI AM AFLAT CA NU EXZISTA NICI O LEGE , SE CALCULEAZA PARTILE COMUNE CU COTA PARTE ,O ANUME FORMULA, CA MA DOARE MINTEA SI I MI VINE SA MUSC DIN TASTATURA ASTA #-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suntem debransati, avem centrale dar, nu avem o lege care sa ne protejeze androidu androidu Degeaba sintem debransati de la RADET si avem centrale termice ,ca sintem la mina administratiei de bloc. Sintem taxati la caldura in fiecare iarna dupa bunul ... (vezi toată discuția)
Calculul la caldura de catre administratie androidu androidu Eu nu inteleg cum adminisratia calculeaza caldura in bloc pe care apoi o afiseaza in lista de intretinere atita timp cit nu exzista niste masuratori facute de ... (vezi toată discuția)
Calcul caldura androidu androidu Salutare. Sin debransat de la RADET si am centrala dar noua administratora de bloc mi a bagat o suma la rubrica caldura cred ca sint acei 10 % pe partile ... (vezi toată discuția)