Sotul meu a castigat un proces avand ca obiect Hotarare care sa tina loc de act autentic. Este vorba de un teren arabil extravilan. Actiunea a fost deschisa avand la baza precontractul de V-C in care aparem amandoi ca promitenti cumparatori si pretul este achitat integral, precontractul a fost depus la dosar.
Mergand la primarie sa deschid rol fiscal, primaria mi-a comunicat ca inregistreaza terenul doar pe numele sotului meu intrucat doar el apare in hotarare.
Actiunea a fost deschisa doar in numele lui si in hotarare ii revine intreaga suprafata de teren, nu doar cota lui.
Se poate face rectificare/indreptare a hotararii in sensul ca terenul este bun comun?
Doamna, erati casatoriti cand s-a platit pretul, cand s-a dat hotararea? De ce nu ati facut demersul pe numele ambilor?
Nu se poate rectifica la primarie, actul zice doar de sot si atat. Daca reiese din alta parte ca, desi aparent e bunul sotului, in esenta e bun comun, ok, atunci e altceva la partaj.
Daca se poate corecta acum aceasta situatie, va fi destul de scump si nu stiu in ce masura merita. Totusi, nu se poate rezolva cu o adresa la primarie si inregistrarea in rolul fiscal nu face terenul mai comun decat poate el fi din acte si din lege.