avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Stabilirea penalitatilor contract de antrepriza
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Stabilirea penalitatilor contract de antrepriza

Buna ziua.am un contract de antrepriza (constructie la cheie a unui imobil ).Termenul de predare al imobilului este depasit cu 38 de zile.Din contract articolul cu penalitati lipseset cu desavarsite(a avut grija constructorul sa le scoata de la momentul in care am vazut contractul pana la momentul in care l-am semnat-cateva zile mai tarziu).INtrebarea mea este daca legea prevede penalitati in acest caz si daca da care ar fi procedura care trebuie urmata.Mentionez ca in contract si numerotarea articolelor este gresit,deoarece articolul cu penalitatile (art 6.) a fost pur si simplu sters fara a se reface numaratoarea corecta a articolulor in continuare.Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: anamaria87c , utilizator 08:29, 7 Noiembrie 2014
Codul civil spune cam asa: Art. 1350 Orice persoană trebuie să îşi execute obligaţiile pe care le-a contractat. Atunci când, fără justificare, nu îşi îndeplineşte această îndatorire, ea este răspunzătoare de prejudiciul cauzat celeilalte părţi şi este obligată să repare acest prejudiciu, în condiţiile legii.
M-ar interesa daca stie cineva sa imi spuna daca (din practica uzual)se stie daca exista o valoare de X% pe care de regula o stabileste instanta sau depinde de la caz la caz.Din cele spune mai sus inteleg ca temei legal ar fui sa plec la "lupta" cu constructorul,nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum acționez- viciu de constructie gesiana gesiana O firmă mi-a construit o hală la o săptămînă după finalizare o furtună mi-a distrus o parte din acoperiș cum acționez în instanță constructorul ... (vezi toată discuția)
Plangere penala ionescucosti71 ionescucosti71 Am un prieten si-ar dori cateva lamuriri daca se poate. A facut un contract de cesiune (a cumparat si a platit vreo 60 000 euro un contract de antrepriza pt ... (vezi toată discuția)
Termen antecontract depasit - ce se intampla cu obligatia de plata c_ceauca c_ceauca Buna ziua, Povestea mea suna pe scurt asa, din perspectiva cumparatorului: am semnat un antecontract si am dat un avans pentru o casa la cheie. In acesta, ... (vezi toată discuția)