Nov 6 at 12:48 PM
Buna ziua,
Ma numesc dan si am fost angajat pe o perioada determinata(specific nu scrie in contract perioada de proba) intre14.10.2014 si 14.11.2014 la firma x
In data 5.11.2014 in timpul programului mi s au dat niste acte aditionale sa le semnez fara a le citi,nu am vrut sa semnez pana nu citesc,mi s a spus de catre angajator ca semnez si dupa citesc ca am eu timp si el nu are,eu am refuzat si mi s-a spus sa mi dau demisia,nu am acceptat sa demisionez.Dupa 2 ore mi s-a adus la cunostinta ca sunt demisionat printr-o notificare incepand cu 6.11.2014 in temeiul articolului 31 alin. 3 si compartimentul financiar-contabilitate vor duce la indeplinere prezenta si daca am ceva de spus sa -i dau in judecata in 30 zile daca imi permit.
Pe 6.11.2014 m-am prezentat la societate si mi s a dat si Decizia de incetare a contractului de munca ca administratorul decide incetarea contractului de munca in temeiul art 31 alin.3
Am cerut sa mi se faca lichidarea si a zis ca nu imi da un leu decat pe 25 ale lunii Noiembrie.
Eu ca angajat nu am absolut nici un drept,am muncit aproape 1 luna nu am fost platit un leu din orele muncite,am fost si dat afara in baza acelui articol care nu semnifica nici un motiv din partea angajatorului.
Articolul 85 l-am analizat si am inteles ca nu avea nici un drept sa ma dea afara poate sari peste articolul 85 acel articol 31 alin 3?
Va rog frumos sa analizati plangerea mea si sa ma sfatuiti ce trebuie sa fac
Contestati decizia de incetare a c.i.m., intrucat a fost emisa dupa expirarea perioadei de proba.
Inceputul duratei perioadei de probă este legat de momentul începerii activităţii, chiar dacă contractul individual de muncă a fost încheiat la o dată anterioară.
In cazul unui c.i.m. incheiat pe durata determinat de 1 luna, durata perioadei de proba este de maxim 5 zile lucratoare, conform art.85 lit.a C.mun.
Art. 85 C.mun.
Salariatul încadrat cu contract individual de muncă pe durată determinată poate fi supus unei perioade de probă, care nu va depăşi:
a) 5 zile lucrătoare pentru o durată a contractului individual de muncă mai mică de 3 luni;
......
Actiunea se va depune la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul si este scutita de plata taxelor judiciare.