avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Data pensionarii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Data pensionarii

Lucrez in cadrul resurselor umane si in luna octombrie in data de 25 am incetat un contract de munca cu art. 56 alin. 1 lit. c- Legea 53/2003, deoarece in data de 25 persoana X, la care I-am incetat contractual a implinit varsta legala de pensionare si a avut un stagiu de cotizare de 35 ani, in data de 24 I-am inmanat decizia pentru care a semnat de luare la cunostinta. Azi mi-a depus o contestatie a deciziei in baza art. 56 alin. 2 a Legii 53/2003 republicata, in care imi scrie ca ar mai fi avut dreptul la 5 zile lucratoare. Va rog sa-mi dati un raspuns argumentat pe articole de lege. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:09, 7 Noiembrie 2014
data incetarii c.i.m. = data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare

Art.56 C.mun.
....
(2) Pentru situatiile prevazute la alin. (1) lit. c)-j), constatarea cazului de incetare de drept a contractului individual de munca se face in termen de 5 zile lucratoare de la intervenirea acestuia, in scris, prin decizie a angajatorului, si se comunica persoanelor aflate in situatiile respective in termen de 5 zile lucratoare.

Textul de lege privind cele 5 zile lucratoare se refera la comunicarea deciziei si nu la data incetarii c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetarea contractului colectiv cipriana26 cipriana26 Buna seara ! In acesta an(in iulie ) am implinit varsta de 65 ani. Pentru prelungirea perioadei de munca (pana la scoaterea postului la concurs) am adresat o ... (vezi toată discuția)
Pensionare la limita de varsta emilia_ispas emilia_ispas conform art.56 alin.1 lit \\"d\\" contractul individual de munca inceteaza de drept la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a ... (vezi toată discuția)
Incetarea c.i.m. in cazul pensionarii pentru limita de varsta MariaRamona MariaRamona Cum se procedeaza in situatia in care nu am anuntat angajatorul de depunerea dosarului de pensionare, iar aceasta a primit instiintare de incetare a ... (vezi toată discuția)