Lucrez in cadrul resurselor umane si in luna octombrie in data de 25 am incetat un contract de munca cu art. 56 alin. 1 lit. c- Legea 53/2003, deoarece in data de 25 persoana X, la care I-am incetat contractual a implinit varsta legala de pensionare si a avut un stagiu de cotizare de 35 ani, in data de 24 I-am inmanat decizia pentru care a semnat de luare la cunostinta. Azi mi-a depus o contestatie a deciziei in baza art. 56 alin. 2 a Legii 53/2003 republicata, in care imi scrie ca ar mai fi avut dreptul la 5 zile lucratoare. Va rog sa-mi dati un raspuns argumentat pe articole de lege. Va multumesc.
data incetarii c.i.m. = data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare
Art.56 C.mun.
....
(2) Pentru situatiile prevazute la alin. (1) lit. c)-j), constatarea cazului de incetare de drept a contractului individual de munca se face in termen de 5 zile lucratoare de la intervenirea acestuia, in scris, prin decizie a angajatorului, si se comunica persoanelor aflate in situatiile respective in termen de 5 zile lucratoare.
Textul de lege privind cele 5 zile lucratoare se refera la comunicarea deciziei si nu la data incetarii c.i.m.