avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj dupa indemnizatie de cresterea a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj dupa indemnizatie de cresterea a copilului

Sotia mea a lucrat 3 ani, dupa care a beneficiat de 6 luni se somaj, iar dupa aceea a lucrat 6 luni pe perioada determinata. In ultima zi din cadrul perioadei determinate a intrat in prenatal, iar dupa a beneficiat de indemnizatia de cresterea a copilului timp de un an si 11 luni.
Intrebarea este daca poate primi somaj dupa perioada in care a primit bani pentru cresterea copilului?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:59, 7 Noiembrie 2014
da, dar ea a beneficiat de concediu pentru cresterea copilului 1 an si 11 luni din data de 1 ianuriarie 2013.
Legea este clara, termenul maxim de depunere a actelor la somaj este de 12 luni de la data incetarii c.i.m., chiar daca a intrat sau nu in CCC.
Ultima modificare: Vineri, 7 Noiembrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Acum am inteles. multumesc.

Dar vin cu o intrebare daca CIM era pe perioada determinata valabil pana in 2 noiembrie 2012, iar concediul prenatal a inceput cu data de 1 noiembrie, contractul nu ar fi trebuit suspendat pe perioada a 1 an si 11 luni?, iar dupa aceea perioada sa se foloseaseca celelalte 2 zile?...
C.i.m. a fost suspendat pana la data expirarii perioadei pentru care a fost incheiat si apoi a incetat de drept ca urmare a faptului ca nu s-a decis prelungirea duratei acestuia.

Potrivita art.49 (5) C.mun., de fiecare data cand in timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauza de incetare de drept a contractului individual de munca, cauza de incetare de drept prevaleaza.

Art.56 alin.1 lit.i C.mun. dispune ca , ontractul individual de munca existent inceteaza de drept la data expirarii termenului contractului individual de munca incheiat pe durata determinata.
multumesc de raspunsuri.... ciudatelegi mai avem... din moment ce CCC e pus ca si vechime in munca... sa nu acorzi nimic...

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil florin_nea83 florin_nea83 Buna ziua , va rog sa ma ajutati si pe mine cu cateva informatii In Noiembrie 2012 sotia mea a intrat in concediu pentru cresterea copilului 2 ani , in mai ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal - contract de munca pe perioada determinata adela_trandafir adela_trandafir Buna ziua, sunt insarcinata in 30 de saptamani si voi naste la sfarsitul lunii iulie 2012. La actualul angajator am CIM incheiat pe perioada detrminata de 6 ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil eu1983 eu1983 Buna ziua , Ce se intampla daca o angajata are contract pe perioada determinata , este in concediu de crestere copil cu durata de 2 ani si cim se termina cand ... (vezi toată discuția)