avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act oficial prin care pot interzice unei persoane sa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act oficial prin care pot interzice unei persoane sa foloseasca documente care imi apartin in scopuri proprii

Va adresez rugamintea sa ma ajutati in urmatoarea problema. O ruda de-a mea utilizează copii ale unor documente care îmi aparţin pentru diverse demersuri iniţiate de ea şi despre care nu ma informeaza. De pildă, a ridicat un titlu de proprietate in original apartinand tatalui meu (pentru un teren) şi care, legal, nu putea fi ridicat decât de mine, eu fiind unica mostenitoare a tatalui meu. A folosit diverse tertipuri şi şmecherii şi a ridicat ea acel document. A făcut acest lucru pentru a-şi putea face copii legalizate de pe acest act pentru ca apoi să le utilizeze în scopuri proprii. Un alt exemplu, s-a dus la Oficiul de Cadastru şi la prefectura depunând diverse cereri în numele meu (deci, ca şi cum eu aş fi depus solicitările respective), pentru a obţine avantaje proprii.
I-am spus în mai multe rânduri să se potolească şi să termine cu tentativele de escrocherie, dar este ca şi cum aş vorbi cu pereţii.
În această situaţie, vă rog să-mi spuneţi dacă pot face un document legal, eventual prin avocat sau prin tribunal, prin care să-i fie pus în vedere să se potolească. Este incredibil câte escrocherii a făcut până acum şi, în loc să fie în puşcărie, se ocupă în continuare, "bine-mersi" de şmecherii.
Vă mulţumesc
Cel mai recent răspuns: elenagabi , utilizator 22:35, 17 Noiembrie 2014
La termenul dosarului de pe site te prezinti si spui în instanta ca nu ai facut niciun demers. Discuti personal cu judecătorul, eventual faci copii din dosarul respectiv, legea iti permite.La oficiul de cadastru, te înscrii în audienta la director si faceti investigatii, inclusiv sa iti faca copii cu semnatura rudei cand a ridicat titlul. Cu toate aceste dovezi, faci plângere penală.
alinamilea a scris:

La termenul dosarului de pe site te prezinti si spui în instanta ca nu ai facut niciun demers. Discuti personal cu judecătorul, eventual faci copii din dosarul respectiv, legea iti permite.La oficiul de cadastru, te înscrii în audienta la director si faceti investigatii, inclusiv sa iti faca copii cu semnatura rudei cand a ridicat titlul. Cu toate aceste dovezi, faci plângere penală.


Titlul a fost probabil ridicat de la primarie , si eu am fost in aceasi situatie , am depus plangere la politie care a fost declinata catre Parchet , primarul a fost gasit vinovat de abuz in serviciu dar conform noului Cod Penal fapta sa a fost prescrisa . In tot acest timp persoana care a ridicat titlul a si incasat subventiile de la APIA in cardasie cu primarul in cauza . Am declarat pierdut vechiul titlu deoarece cine il ridicase pe nedrept , un fost consilier al primarului se plimba cu el in mana ostentativ , chiar in circa de politie intr-o clara cardasie si cu politistii. Dupa ce am obtinut un duplicat am lasat cate un exemplar din Monitorul Oficial la primarie si politie.
La judecătorie: scrisoarea/declarația trebuie să fie însoțită de titlul de moștenitor și actul de deces al tatălui. Pentru a porni un proces, se putea numai cu actele dvs. la dosar (carte identitate) sau documentele de identificare ale avocatului care o reprezintă -pe care nu le-a avut precum spuneți! Actele dvs. o dată depuse, atestă decesul tatălui, deci faptul că nu mai este valabilă procura.
Procesul totuși nu văd cum a fost pornit în numele dvs., deoarece cu procura îl reprezintă pe tată și nu pe dvs. Totuși nu ați avea și dvs. unele beneficii la câștigarea procesului? Motivele procesului depuse la dosar demonstrează că beneficiarul, adică dvs., va putea obține niște avantaje.
În plus, a mers prea departe cu procesul, se poate autoincrimina.
Deci, este posibil, să aibă și alte acte/documente de care nu știți!

O variantă pentru a o descuraja ar fi o notificare prin notar prin care ii solicitați documentele cu care justifică demersurile asupra faptelor pe care le face, o atenționați că nu are dreptul să facă vreun demers în numele dvs., dvs. fiind unica moștenitoare a tatalui și o amenințați că va suporta rigorile legii în cazul continuării faptelor de care spuneți.

Pentru a opri persoana pentru totdeauna, cred eu, este să o dați în judecată pentru substituire de persoană, sperjur etc. De la momentul câștigării procesului și obținerea sentinței definitive orice faptă a persoanei, de genul descris, va putea fi încadrată mai grav, poate ajunge chiar la pușcărie. Dar va trebui să aveți documente solide/fapte demonstrabile pentru a argumenta în proces.
Nu o veți putea urmări o veșnicie.
De la obținerea sentinței, toate demersurile precedente ale respectivei persoane pot fi anulate (unele numai prin proces), unele care ar putea fi în avantajul dvs.
Situația este cam complicată, unele fapte ar fi greu de demonstrat, deci vă trebuie sfatul unui avocat.

Succes!
Ultima modificare: Luni, 10 Noiembrie 2014
im82, utilizator
Cum sa nu fie nici o nelegalitate. Sunt cu gramada. Faceti o sesizare la Politie si la Parchetul de pe langa Judecatoria Localitatii unde aveti domiciliul. Acea pers. ca s ava reprezeinte trebuie sa aiba o procura notariala, care se semneaza de cele 2 pers in fata notarului. Si de aici incep multe... Este posibil ca acea pers sa aiva o astfel de procura facuta fara stirea d-voastra
Daca a inaintat actiune in instanta in numele d-voastra, puteti cere anularea (atentie, nu respingerea) acelei actiuni pentru motivele invocate de d-voastra...ca sa nu se considere pe viitor ca speta s-a mai judecat odata. Eu va spun ca persoana n-a comis nicio infractiune, judecatoria e cea care poate fi acuzata de incompetenta pentru ca procurile speciale devin nule de drept dupa 3 ani (din textul d-voastra reiese ca exista o procura mai veche). Instanta trebuia sa analizeze acest inscris cu atentie. Daca totusi sunteti convinsa de comiterea unei infractiuni, singura cale (pe langa cea din instanta de anulare) este sa faceti o plangere penala.
Eu am fost in aceasta situatie cu un avocat la care m-am dus sa cer consultanta. Mi-a cerut copii dupa documente pt studiu si la o saptamana, fara sa inchei niciun contract cu el, m-am trezit ca eu as fi dat, la fel, Comisa de Fond Funciar in Judecata. In cazul avocatului, pentru ca nu avea contract, e infractiune. Am depus plangere penala si m-am dus in instanta sa cer anularea actiunii pe acest temei. Am putut demostra ca nu a existat vointa mea nici verbala nici scrisa sa fiu reprezentata de acest escroc avocat si nici macar nu doream o actiune in instanta. Miza era ca eu sa pierd procesul si sa nu mai am dreptul nici la teren nici la o noua actiune, cererea de chemare in judecata fiind intentionat prost conceputa. Ulterior am aflat ca acest avocat mai furase, impreuna cu acea comisie(primarul de fapt), terenuri de la oameni in felul acesta. S-a intamplat in 2013.
Judecatorul a acceptat cererea mea si a mai facut o sesizare penala (prin incheierea de sedinta) pentru fals in declaratii si uz de fals (avocatul pretindea ca ma reprezinta).
Succes in lupta cu escrocii ...pardon, sistemul judiciar.
Ultima modificare: Luni, 10 Noiembrie 2014
adema1980, utilizator

Alte discuții în legătură

A semnat in locul fiului ContSters366002 ContSters366002 Pirita a semnat un inscris in locul fiului care este si el pirit si a depus actele la judecatorie . Este legal ? Ce se poate face ? (vezi toată discuția)
Teren cu unul sau doi proprietari? elenagabi elenagabi Vă rog mult să mă ajutaţi într-o problemă destul de delicată pe care încerc să o prezint cât pot de scurt. tatăl meu a moştenit de la părinţii ... (vezi toată discuția)
Titlul de propietar MitreaINastase MitreaINastase in situatia in care pe titlu de propietar prenumele a fost trecut gresit de de catre autoritatile care l-au eliberat ce se poate face pentru a se elibera un ... (vezi toată discuția)