avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Contract de inchiriere auto nerespectat
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Contract de inchiriere auto nerespectat

Am inchiriat o masina la aerportul Otopeni ptr. 15 zile! In prima noapte dupa inchiriere masina a fost lovita in parcare pe bara din spate. Compania de leasing m-a fortat sa dau masina inapoi cu 5 zile inaintea terminarii contractului pentru ca am incercat sa le obtin acordul de a o repara la un service autorizat de utilizatorul autoturismului.La data predarii masinii am dat Adeverinta de reparatie emisa de organele de politie care a fost numai fotografiata de catre societatea de inchirieri.

Acum m-am intors in Canada iar firma de inchirieri mi-a trimis o estimare a reparatiei si in acelsai timp i-mi cer sa platesc taxe administative plus plata de 18USD/zi pentru perioada de reparatie. Din estimarea timpului necesar reparatiei reiese ca n-ar trebui mai mult de o zi!
Contractul semnat a fost respectat de catre mine dar firma de leasing continua sa spuna ca sunt daune contractuale ce trebuie platite. Mai mult ei au debitat cartea mea VISA cu 15000USD si sunt in situatia de a astepta o perioada nespecificata pentru finalizare reparatiei, timp in care i-mi cer 18UDS/zi .
Intrebarea este cum pot juridic regla acesta problema

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters334413 , utilizator 07:52, 8 Noiembrie 2014
Daca ati avut un contract incheiat cu aceasta firma, ce se intimpla imi pare a fi un abuz. Masina respectiva trebuie sa aibe o asigurare CASCO pe care se efectueaza reparatia. Dvs trebuia sa platiti strict suma din contract, si nimic altceva. Firmele care se respecta, inlocuiesc masina, nu solicita restituirea inainte de contract. Nu inteleg ce reprezinta aceasta suma pe care o cer pentru fiecare zi? Dvs sunteti cel care puteti avea pretentii, nu respectiva firma de inchirieri.
Ultima modificare: Vineri, 7 Noiembrie 2014
av_silvia_margineanu, utilizator
Societatea nu avea niciun drept sa debiteze niciun card...e frauda, mai ales pe acea suma. Doar nu ati cumparat o masina, ati inchiriat-o cateva zile. Eu as trimite o plangere la DIICOT sa investigheze. Societatea are obligatia sa incheie asigurare, oricum d-voastra ati achitat parte din acea asigurare cand ati inchiriat autoturismul, restul nu mai e treaba d-voastra. Probabil in contract scrie undeva destul de clar ca daunele care nu sunt produse din vina d-voastra nu ar trebui sa va afecteze.
Cat despre modalitatea in care au inteles ei sa se achite de obligatii, faceti o plangere la OCPI. Aveti posibilitatea sa faceti plangere online, din Canada, daca le trimiteti scanat contractul si celelalte documente care demonstreaza cele relatate.
Ultima modificare: Vineri, 7 Noiembrie 2014
adema1980, utilizator
La prima vedere nu pare a fi ok, dar depinde ce scrie in contractul semnat de către dumneavoastră.
Cel mai bine angajați un avocat care să meargă în prealabil la firma respectivă, mă gandesc că ar fi o cale mai rapidă de rezolvare chiar si amiabilă a situației.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De ce trebuie sa platesc ieu si nu asiguratoru regep regep Subiect: sal sal am avut un accident duminica care sa lasat cu dauna totala,azi diminatat mau sunat de la reprezentanta dacia sa ma duc ca am dauna totala ... (vezi toată discuția)
Despagubirea societatii de asigurare: la leasing sau la noul proprietar? donigao donigao Buna ziua, Va cer sfatul in urmatoarea speta: Am o masina busita de un an, nu reusesc sa ma inteleg cu asiguratorul deloc, am ajuns in instanta din cauza ... (vezi toată discuția)
Cine poate conduce o mașinã luatã în leasing Laur28 Laur28 Am primit o oferta-model de contract de leasing auto pentru achitionarea unei masini pe firmă. În acest contract este următoarea ... (vezi toată discuția)