avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... vechime pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

vechime pensionare

am fost pensionat in 2013 5 dec gradul 3 de invaliditate cu drept de munca la 4 ore intreprinderea nu mi-a asigurat loc de munca corespunzator si mi-au propus disponibilizarea cu 12 salarii compensatorii.La final am primit salariile si o adeverinta din care reiasa ca mi-au platit in luna ianuarie 12 salarii compensatorii pentru care s-au retinut CASS,CAS,impozit aferent .Aceasta adeverinta i-mi poate servi la recalcularea pensiei?Daca nu la ce-mi serveste aceasta adeverinta? Adevarinta dovedeste ca am cotizat pe 12 luni in derulare si trebuie sa fie considerate vechime! Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:52, 8 Noiembrie 2014
1. Salariile compensatorii le-ati primit dupa ce ati iesit la pensie de invaliditate.

2. Va ajuta la calcularea punctului de pensie pentru cand veti fi trece la pensia pentru limita de varsta.
deci la recalcularea pensiei de invaliditate nu este valabil?
Pensia de invaliditate s-a calculat in conditiile pe care le-ati avut la data pensionarii, nu se mai recalculeaza pe parcurs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarii compensatorii. ce suma este impozitata cu cas si cass? ion + ion + Exista un cuantum sau numar de salarii compensatorii la disponibilizare carora li se retine CAS si CASS? La disponibilizare am primit un numar de 12 salarii ... (vezi toată discuția)
Luarea in calculul pensiei diponibilizatiilor a platilor compensatorii si ajutoarelor toaderoc toaderoc Am iesit la pensie anticipata in 2002 prin disponibilizare pentru integrare in nato si am benficiat de plati compensatoare si ajutoare cfm ordonantei nr ... (vezi toată discuția)
Cuantumul pensiei militare recalculate, diminuat la jumatate cypyk cypyk va rog mult sa ma ajutati cu o indrumare: daca un pensionar militar care a trimis acea adeverinta de venit si i-avenit noua decizie si pensia redusa la ... (vezi toată discuția)