avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... inmatriculare cu probleme.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

inmatriculare cu probleme.

Buna ziua.
De curand am achizitionat o masina adusa din olanda.toate bune si frumoase pana am ajuns la rar unde ne-au spus ca brief-urile din olanda au 2 pagini,eu am doar 1,dar am inteles ca a fost adusa pe transportor si ca a 2 a pagina ramane la ei...din auzite.dar nu este nici o probleme,ne-a trimis la notar unde am facut o declaratie ca asa a venit.ne-a dat certificatul de autenticitate dar pe el a specificat ca lipseste a 2 a pagina,masina apare radiata din olanda dar ne-a spus ca la politie o sa mai dureze ca trebuie sa faca ei o verificare suplimentara.am fostla politie cu dosarul complet ,a verificat dosarul a vazut declaratia de la notar si ce scrie pe certificatul de la rar si ne-a spus dl politst ca o sa mai dureze.o sa trimita dosarul la bucuresti ca sa verifice.faza este ca nu ne-a dat nimic la mana,ca am depus dosarul,cica sa este procedura.au trecut aproape 2 luni chiar nu pot face nimic?isi bat joc de mine,am platit toate taxele si nu ma pot folosi demasina.ma puteti ajuta?multumesc #-o
Cel mai recent răspuns: ContSters324606 , utilizator 00:45, 9 Noiembrie 2014
Nu trebuiue sa intrati in panica. Asta este procedura, iar aceasta verificare dureaza. Pina nu veti primi ok de aici, nu puteti face nimic.
sinisa a scris:

Buna ziua.
De curand am achizitionat o masina adusa din olanda.toate bune si frumoase pana am ajuns la rar unde ne-au spus ca brief-urile din olanda au 2 pagini,eu am doar 1,dar am inteles ca a fost adusa pe transportor si ca a 2 a pagina ramane la ei...din auzite.o


dar de ce a ramas a 2-a pagina la transportator? ce face cu ea....?
transportatorului nu-i ramane decat un CMR din cele 6 , sau o copie dupa avizul/factura de insotire...nicdecum vreun document in original al bunului transportat.
si eu aduc masini din afara , dar la incarcare intocmesc documente de transport suplimentare , respectiv CMR saualte hartii care nu au treaba cu cele trimise in setul de documente ce apartin bunului transportat.

in fine , nu inteleg ce face cu respectiva pagina...
de asteptat nu ar trebuii sa aveti ce astepta , probabil domnii politisti sunt "aglomerati" cu alte ...alea !
doamna Silvia ...ce procedura exista , ce verificare care dureaza se face ?
daca masina era furata/neradiata/nescoasa din evidentele olandezilor , ramanea parcata in vreo frontiera ....nici macar nu intra in Romania .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzator auto a pierdut brief mihainae21 mihainae21 Salutare! Astazi (27 Ian) am gasit un autoturism si l-am cumparat. Am facut toate actele, am luat numere rosii, insa vanzatorul si-a dat seama ca nu mai ... (vezi toată discuția)
Lipsa brief original belgia la inmatriculare in romania radutrifan radutrifan Am o masina adusa in tara de catre o firma importatoare romana, cumparata de la o firma din germania, masina fiind din belgia de la o firma de leasing. Am ... (vezi toată discuția)
Pierdut brief !!! nina_ar nina_ar Buna ziua! As dori sa stiu si eu care este procedura si ce acte sunt necesare in cazul in care s-a pierdut brief-ul ... (vezi toată discuția)