avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Judecata ptr neplata intretinerii pentru o suma modica
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Judecata ptr neplata intretinerii pentru o suma modica

Buna ziua. Am si eu o intrebare la dvs si sper din tot sufletul sa ma ajutati.
Anul trecut in luna august bunica mea a fost data in judecata de asociata de locatari ptr o datorie la intretinere in valoare de 4020 ron. In luna decembrie anul trecut bunica mea a decedat. Mostenitor de drept este acum mama care la randul ei a fost data in luna septembrie2014 in judecata de asociatia de locatari ptr doua sume de bani: una in valoare de 4020 ron din luna august 2013 si alta de 2700 ron din luna septembrie a anlui 2014. Pana la urma am aflat ca suma pe care trebuie sa o plateasca este in valoare de 2700 ron +500 ron cheltuieli avocat in 6 rate egale + luna curenta de intretinere. Aceste cheltuieli au fost acceptate printr-un acord de mediere semnat de mama si de presedinta asociatiei de locatari spunandu-ne ca daca nu accepta se va judeca la tribunal si va pierde. In aceste momente eu sunt cea care a ramas in casa bunicii si eu trebuie sa platesc aceste rate in valoare de 8-900 ron pe luna, bani pe care nu ai mai din cauza ca am ramas fara loc de munca. Mentionez ca incepand cu ianuarie 2014 am inceput sa platim intretinerea dand cate 200 ron pana la 500 ron o data la doua luni, iar incepand cu luna mai pana in prezent am platit in fiecare luna suma de 500 ron inclusiv 1200 ron in luna iulie, dar care tot nu au fost de ajuns ptr doamna presedinta. De la inceputul anului si pana in prezent am platit suma de 3400 ron si mai avem 2700 + 500[cheltuieli avocat], suma totala pentru care a fost data in judecata bunica fiind de 4020 ron iar acum a ajuns la 2700, deci a scazut ptr ca am avut bunavointa sa platim si sa scapam de datorie.
Intrebarea mea la dvs este daca mai exista vreo solutie in afara de acel contract de mediere care ne obliga sa platim suma de 2700 + 500 ron in 6 rate egale + luna curenta la intretinere, bani pe care nu-i avem.
Am uitat sa va spun ca in unele scari din asociatie sunt familii care au si sume in valoare de 10000 ron la intretinere si nu sunt date in judecata.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters241232 , utilizator 18:46, 10 Noiembrie 2014
Am citit pana la capat, trebuia sa spuneti "o suma modica fata de altii", dar asta este este "calitatea" noastra a romanilor, ne uitam in gradina altora, asteptam sa moara si capra vecinului, ne intereseaza sa avem masina mai "bengoasa" decat a vecinului, dar nu ne platim darile, sa avem 6 case, dar sa nu platim intretinerea ca este prea mare, etc.
Legea NU specifica 90 de zile calendaristice, este foarte clar, daca aveti restanta sa va dea in judecata, nu trebuie sa va intereseze daca sunt dati in judecata si vecinii, daca au mai mult sau mai putina restanta decat aveti dumneavoastra.
Puteati sa aveti si chitante de ieri si astazi sa va dea in judecata!
problema este ca sa ajuns la aceasta suma inainte sa ma mut eu cu bunica, eu cand m-am mutat cu ea in iunie 2013 era deja suma restanta la intretinere. nu am dat tot cat era, am dat cat am putut si tot a fost data in judecata.

Acum ce vreti sa spuneti, ca bunica este de vina, ca nu mai este?
Nu puteti spune "Eu mostenesc apartamentul, dar nu platesc restanta la intretinere ca nu eu am facut-o!", o mostenire se primeste si cu plus si cu minus, daca nu va convine apartamentul care are restanta, puteti renunta la mostenire, iar cine il preia achita restanta!
Bineinteles ca ma uit in gradina altora atunci cand sunt nevoita. Mama e data in judecata ptr 2700 ron si altii au 100 mil lei vechi si nu sunt . Vi se pare normal ? Mie nu.
Nu am masina, nu am 6 case doar o restanta destul de multa la intretinere. Oricum va multumesc pentru nimic domnule Thran.
Sambata, 8 Noiembrie 2014, 23:09
Judecata ptr neplata intretinerii pentru o suma modica

Luni, 10 Noiembrie 2014, 16:54
doar o restanta destul de multa la intretinere


Este destul de grav ca de sambata pana luni sa ajungeti de la "o suma modica" la o "restanta destul de multa", aveti de ce sa imi multumiti, ati realizat ceva! :D

#-o :sticktongue:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizari la asociatia de proprietari byshty byshty Buna ziua, Deranjez si eu cu cateva neclaritari. 1.Asociatia de proprietari poate pune penalizari mai mari decat suma datoata ? 2.Daca nu locuieste nimeni ... (vezi toată discuția)
Calculul restantelor la intretinere... justificare petruta7 petruta7 BUNA ZIUA.Am primit acesta instiintare de la administratorul blocului...suma restanta la intretinere. As dori sa stiu daca aceste penalizari care se pun sunt ... (vezi toată discuția)
Încãlcarea unui ordin judecãtoresc CiprianBirtea CiprianBirtea Am fost dat în judecată de Asociaţia de Proprietari, a câştigat asociaţia, iar în hotărârea judecătorească scrie că trebuie să achit 22.119 RON, ... (vezi toată discuția)