avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Adoptarea unui major
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Adoptarea unui major

Buna ziua !
Ma numesc Marian si sunt major .As vrea sa stiu cum as putea fi infiat de unchiul meu , doar in acte :D , pentru a putea beneficia de mostenirea sa. Precizez ca si parinti meisunt de acord .
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Marian95 , utilizator 15:53, 16 Noiembrie 2014
Marian95 a scris:

Buna ziua !
Ma numesc Marian si sunt major .As vrea sa stiu cum as putea fi infiat de unchiul meu , doar in acte :D , pentru a putea beneficia de mostenirea sa. Precizez ca si parinti meisunt de acord .
Va multumesc !

Fiind major v-ar putea adopta doar daca v-ar fi crescut el. E singura varianta in care poate opera adoptia majorului.
Da' nu prea inteleg de ce v-ati gandit la metoda aceasta care nu prea are sens cand e vorba despre majori in loc sa va numeasca legatar universal prin testament. Nu-i mai simplu si mult mai putin artificial?

e suficient sa va recunoasca ca fiu..fie expres fie prin testament
mily06 a scris:

e suficient sa va recunoasca ca fiu..fie expres fie prin testament

:rofl:

Cum se potriveste nuca-n perete asa si raspunsul acesta in topic.
Asa cred si eu ...dar na...asa vrea sa procedeze unchiul meu ...
Mersi mult :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legatar universal ionelstoica73 ionelstoica73 buna seara va rog sa ma ajutati sa inteleg urmatorul aspect am avut un unchi care a decedat si a lasat mostenirea unei persoane printrun testament de ... (vezi toată discuția)
Mostenire prin testament ASPAZIA ASPAZIA Mentionez ca sunt legatara universala a tuturor bunurilor mobile si imobile ale persoanei care m-a crescut. Am fost in tutela dansei pina la terminarea ... (vezi toată discuția)
Testament integrity integrity In termenul de 6 luni am dat o declaratie la notariat ca accept mostenirea dupa unchiul care nu avea alti mostenitori. Cand am fost sa platesc impozitul la ... (vezi toată discuția)