avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ssomer- concediere colectiva, proces
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ssomer- concediere colectiva, proces

As dorii sa aflu in procesul care il am pe rol la " Contestatie decizie de concediere "
in cazul in care o sa pierd procesul trebuie sa platesc cheltuielile de judecata si ale firmei pe care am actionat-o in judecata sau nu ?
Multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:29, 9 Noiembrie 2014
Codul de procedura civila :
Art. 453 - Acordarea cheltuielilor de judecată
(1) Partea care pierde procesul va fi obligată, la cererea părţii care a câştigat, să îi plătească acesteia cheltuieli de judecată.

(2) Când cererea a fost admisă numai în parte, judecătorii vor stabili măsura în care fiecare dintre părţi poate fi obligată la plata cheltuielilor de judecată. Dacă este cazul, judecătorii vor putea dispune compensarea cheltuielilor de judecată.

Asadar, partea care a pierdut procesul va trebui sa achite partii care a castigat procesul cheltuielile de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli divort Claudia 82 Claudia 82 Daca sotul a depus cererea de divort,imi poate cere mie sa platesc cheltuielile de judecata?mentionez ca in cererea de divort m~a facut pe mine sa par cea ... (vezi toată discuția)
Bună ziua,cine trebuie sa plătească onorariul unui avocat ... Anonim36 Anonim36 Bună ziua,cine trebuie sa plătească onorariul unui avocat și cheltuielile de judecata în cazul unui proces în legătură cu o poprire pe cont?Eu sau ... (vezi toată discuția)
Buna sera,vreau sa stiu cine plateste cheltuielile de judecata ... vali valentina vali valentina Buna sera,vreau sa stiu cine plateste cheltuielile de judecata in urma unui divort in cazul in care eu intentez divortul (vezi toată discuția)