Am o casa de la parintii mei cu vanzare cumparare cu drept de intretinere , dar intre timp ei au decedat.Eu m-am despartit de fosta sotie acum 3 ani si m-am recasatorit legitim si stau cu actuala sotie la casa parintilor mei ,iar fosta sotie sta la apartamentul pecare il are mostenire de la parintii ei la care eu nu am dreptul.
Copilul este student si nu locuieste cu ea ,iar ea a avut lucruri la mine si i-am facut instiintare prin cabinet executoresc sa vina sa le ia dar a refuzat si eu eu detin un proces verbal ca ea a refuzat sa le ia.
Eu la apartamentul unde sta ea am lucruri si am investit multi bani si am acte doveditoare ca am facut acest lucru.Intre timp eu m-am recasatorit legitim si cu actuala sotie am mai investit in actuala casa c-am 12000 euro bani cu acte in regula in afara de lucrurile pe care le-am cumparatat.
Acum m-am hotarat sa fac partajul si actuala sotie a intrat ca intervenient in partaj cerandu-ne atat mie cat si fostei soti banii pe care ea ia bagat in casa .
Intrebarile mele sunt:
1. Eu am cerut in cerere ca fosta sotie sa ia casa si mie sa-mi dea sulta pe care o va stabili expertul ,dar daca ea nu vrea sa ia casa e obligata sa-mi plateasca sulta?
2.Daca ea nu vrea sa vanda casa are obligatia sa-mi dea sulta sau i se poate executa apartamentul ei daca refuza acest lucru?
3.Daca actuala sotie e intervenient in proces , fosta sotie are obligatia sa-i plateasca banii pe care ii dovedeste ca ia bagat in casa?si daca nu vrea sa-i dea ce se poate face?
4.Eu am dreptul sa faca experiza lucrurilor de la ea din apartament si valoarea banilor pe care i-am investit acolo ,dupa 3 ani de la despartire?
5.La sfairsitul procesului banii pe care i-am cheltuit se impart la jumatate s-au ma despagubeste ea in totalitate?
6. Trebuie sa am si martori , chiar daca toate actele sunt la mine , ca oricum vecinii de la casa nu o cunosc pe fosta sotie ca ea nu venea pe la parintii mei decat foarte rar , iar la mama mea care era bolnava aveam femeie pe care o plateam din pensia ei.?
Va multumesc si astept niste raspunsuri concrete.
Ioana, in primul rand omul a cerut deja ceva, nu stim stadiul procesual, apoi nu vad cum sa obtina 100% din casa in proprietate, contractul de vanzare are o componenta baneasca si nu stim de unde proveneau banii aceia, partea de intretinere este solidara, nu conteaza ca el si-a intretinut parintii mai mult. De fapt, in esenta nu i-a prea intretinut nimeni, din ce inteleg...