avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj de bunuri comune- intervenienta actuala sotie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj de bunuri comune- intervenienta actuala sotie

Eu am partaj cu fosta sotie , iar actuala sotie este intervenienta in acest proces de partaj , iar la termenul care a fost lu fosta sotie judecatoarea ia respins cererea de intampinare formulata impotriva actualei mele sotii ca intervenienta in acest dosar si ia acceptat actualei mele sotii , cererea ca intervenienta , calculand totodata si suma pe care actuala sotie trebuie sa o plateasca pentru valoarea pe care noi am estimat-o pentru imbunatatirile facute la casa .
Intrebarile mele sunt :
1. Daca lu fosta sotie , judecatoarea ia respins cererea de intampinare , aceasta mai are dreptul sa faca alta cerere si sa ceara anularea hotararii luata de judecatoare ,referitor la acceptarea cereri de intervenienta ?
2. Daca actuala sotie este parte in dosar ca intervenienta , aceasta are dreptul in numele ei sa ceara sa studieze dosarul ?
3. Actuala sotie lucreaza in strainatate si daca nu poate sa se prezinte la proces , este obligata sa se prezinte , chiar daca avem si avocat ?
4. Eu pot sa fiu acum citat pentru probatoriu pentru actuala sotie si intrebarile mi se pun de catre avocatul meu sau de avocatul fostei soti?
Va multumesc!!
Mesaj reeditat

@dodorel62

Dată post: Vineri, 22 Mai 2015, 17:03
Forum Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele
Subiect partaj

Am depus la dosar actele si chitantele din care reiese cat costa lucrurile ce le-am cumparat si in ce perioada le-am cumparat .
Acum am auzit ca fosta sotie vrea sa ceara in instanta ca actuala mea sotie sa prezinte atat ea cat si eu acte de unde am avut banii ca sa cumpar acele lucruri .
Intrebarile mele sunt :
1. Avem obligatia, sa-i prezentam ei acte de unde am avut noi banii sa cumparam lucrurile?
2. Daca nu este obligatoriu , in baza carei legi putem sa nu-i prezentam ei de unde am avut banii ?
Va multumesc !!
Ambele subiecte sunt pentru partajul dintre mine si fosta sotie si astept un raspuns concret la ambele intrebari .
Va multumesc anticipat !!
Din pacate, intebarile nu sunt de raspuns pe un forum, vazand ca situatia la care ele se refera este deosebit de complexa si imposibil de prezentat aici. Am vazut ca ati incercat sa o descrieti, insa nu s-a inteles mare lucru.
Vazand ca aveti avocat ales, ascultati sfaturile sale si mergeti mai departe cu dosarul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme partaj casa dodorel62 dodorel62 Buna dimineata . Eu am avut de facut un partaj la o casa cu fosta sotie . Intre timp eu m-am recasatorit cu actuala sotie ( avand acte) si in acest proces de ... (vezi toată discuția)
Partaj casa dodorel62 dodorel62 Buna seara. Am am un partaj cu fosta sotie pentru o casa . Desi completul de judecata de la judecatorie a dispus cum sa se faca expertiza (comform legilor in ... (vezi toată discuția)
Incredintare apartament mada16 mada16 Buna ziua , sunt un utilizator nou si as vrea sa va cer cateva informatii. Sunt intr-un proces de partaj cu fostul sot , am un minor in incredintare , exista ... (vezi toată discuția)