avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Conventie civila
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Conventie civila

As dori sa stiu daca se poate incheia Conventie Civila intre un s.r.l. si o persoana fizica si, daca da , in ce sectoare de activitate. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 12:58, 10 Noiembrie 2014
Da se poate incheia conventie civila in toate cazurile in care activitatea de servicii aferenta conventiei in discutie nu este calsificata de codul fiscal ca fiind activitate dependenta.

O enumerare nelimitativa ar fi urmatoarele exemple:
- zugravirea unei incaperi in cadrul unui SRL care vinde produse alimentare
- curatirea haznalei unui SRL care presteaza servicii contabile
- curatirea unui horn al unui SRL care vinde piese auto, etc

Dar nu poate fi angajat, de exemplu, un cosar cu conventie la o firma care se ocupa tocmai cu servicii de curatare hornuri. Capisci?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventie civila vicamircea vicamircea Am incheiat in anul 2009 o conventie civila cu o societate comerciala.In anii 2009 si 2010 societatea comerciala imi achita la stat impozitul si atat. Din ... (vezi toată discuția)
Conventie de prestari servicii sau contract individual de munca? Maria2143 Maria2143 Buna seara! Care este forma legala de angajare a personalului: presedinte, cenzor, administrator, femeie de serviciu, portar intr-o asociatie de ... (vezi toată discuția)
Conventiile civile incepatorul99 incepatorul99 Conventiile civile, o tema foarte sensibila, in conditiile in care, in ultimii ani, practica judiciara si legislatia in vigoare a dat interpretari dintre cele ... (vezi toată discuția)