Ma confrunt cu urmatoarea problema: nu mi-am primit salariile de luni bune de la fostul angajator, motiv pentru care acum o luna am depus o cerere de chemare in judecata cu solicitarea acestor salarii, dobanzile legale pentru intarzieri si plata notificarii cu obligatia la plata trimisa de avocat. Desi nu stiu daca au fost instintati de instanta de cererea mea de chemare in judecata, m-am trezit cu un email in care angajatorul ma cheama la ei pentru a-mi plati salariile restante.
In cazul in care acest miracol s-ar intampla, as dori sa pun punct procesului dupa primirea banilor. Ce pot sa fac pentru a renunta la cererea de chemare in judecata? Am inteles ca ei ar putea sa solicite cheltuielile lor de judecata cu avocatul. Putem incheia o conventie in care sa precizam ca eu renunt la cererea de chemare in judecata (si implicit la dobanzi si plata notificarii) cu conditia ca ei sa nu solicite nicio cheltuiala de judecata cu avocatul lor (desi, avand in vedere ca a trecut doar o luna, nu cred ca au cheltuit ceva). Si sa depun aceasta conventie cu cererea de renuntare la registratura instantei?
Va multumesc mult pentru rapunsurile voastre!
Motivul pentru care s-au grabit sa te includa "in bugetul" pe luna aceasta e pentru ca stiu ce-i asteapta daca nu renuntati la proces. Prenalitatile (calculate de expert contabil), expertiza pentru stabilirea drepturilor salariale totale (care ajunge cateva zeci de milioane de lei vechi), onorarii avocati si alte cheltuieli. Toate in carca lor. Plus dosar penal daca nu se conformeaza pentru admistrator (odata ce ai o hotarare definitiva si irevocabila). Pentru un salariu mediu, cheltuielile lor s-ar tripla, cel putin.
Daca ei fac dovada, la primul termen, ca au achitat drepturile restante, d-voastra veti plati cheltuielile cu avocatul d-voastra. Oricum instanta decide, dar sansele sunt mari in acest sens. (se va considera ca cererea d-voastra a ramas fara obiect)
Nelamurire!
razvandicu
Am o dilema si nu stiu cum sa procedez!Avocatul meu a facut cerere de stramutare a unui litigiu de munca eu fiind reclamant,acum 4 luni de zile!Intre timp mam ... (vezi toată discuția)
Muncim pentru altii
liviaoros
buna ziua, am o problema mai delicata, si va rog sa ma sfatuiti care ar fii pasii pt. solutionarea ei.Este vb. de mama care a lucrat cu contract de munca, pe o ... (vezi toată discuția)