avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apa oprita, pentru locatarii restanti
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apa oprita, pentru locatarii restanti

Vreau sa stiu daca asociatia de proprietari poate opri cand vor ei accesul pentru apa calda, avand in vedere ca sunt 2 restantieri pe scara.

Mentionez faptul ca eu sunt cu intretinerea la zi si nu pot beneficia de apa calda.

Cei 2 restantieri nu au fost dati in judecata, avand sume destul de mari de plata.

Cum as putea eu sa procedez in mod legal avand in vedere acest abuz?
Cel mai recent răspuns: tomasso , utilizator 20:15, 11 Noiembrie 2014
Asociatia de proprietari ,cu scopul stoparii majorarii debitului,poate decide sistarea provizorie a furnizarii utilitatilor -daca exista acceptul debitorului,daca exista conditii tehnice
Sistarea furnizarii utilitatilor este o masura la limita legii-in lipsa unei hotarari judecatoresti definitive
Dvs ca proprietar cu obligatiile la zi,sunteti indreptatit sa sesizati oficial reprezentantul legal al asociatiei de proprietari sa analizeze responsabil situatia si in interesul general al proprietarilor bun platnici sa desfasoare demersuri concrete cu scopul recuperarii debitelor -fara privarea de utilitati a tuturor proprietarilor
avocat_lascoschi@yahoo.com

Legal sau nelegal, ne puteti sugera macar ce ar putea face o as. prop. in astfel de cazuri?
Am zis numai sa ne sugerati, deci nu exagerati cu:

Este abuziv dar traim in Romania unde se incalca dreturile la ordinea zilei...ca in toate tarile sarace...

Ce abuziv frate? As vrea sa-mi dati un singur exemplu in care cineva va furnizeaza niste utilitati sau servicii si daca nu le achiti 1-2-3-4-5...20 luni, aceasta continua sa-ti furnizeze utilitatile si serviciile respective? Desigur, ma refer la societatile furnizoare de gaze naturale, energie electrica, CATV, telefoane... Aaaa, aici aveti contracte individuale, da? Pe cand la asociatie, este alta situatie si se poate, nu-i asa dom' avocat_lascoschi ?
.........................
La o scara de bloc, unde a ramas conectat la ACM doar un proprietar, acesta neavand intentia sa-si monteze CT, si-a tras o conducta pe casa scarii numai pentru el, astfel ca toate costurile cu apa calda ii vor fi repartizate lui.

Poate autoarea topicului sa procedeze la fel. Costurile sunt sub 100 lei (materiale + manpera). daca sunt doua apartamente cu plata la zi, puteti face aceasta reorientare a tevilor impreuna si costurile pot fi chiar mai mici de 100 lei! Incercati, vorbiti la asociatie, chemati un instalator sa vada despre ce este vorba si daca tehnic se poate face aceasta lucrare, sa intocmeasca un deviz si daca va convine, aveti apa calda.

Succes!

Ultima modificare: Marți, 11 Noiembrie 2014
Adam Grecu, utilizator
@Adam Grecu,

Din cate stiu eu ar trebui sa cer abrobare in primul rand de la asociatie + locatarii de pe scara pentru a fi deacord cu amplasarea unei conducte de apa calda, avand in vedere ca sunt parti comune...ceea ce sincer nu stiu in ce masura poate fi realizat acest proiect... si daca se trezeste fix presedintele blocului sa spuna NU atunci nu am alta solutie decat sa astept. In momentul de fata nu beneficiez de banii necesari pentru a putea sa-mi instalez o centrala...
Ultima modificare: Marți, 11 Noiembrie 2014
Adriantot, moderator
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:
Asociatia nu are dreptul de a opri apa.

Poate ne dati si noua articolul de lege care prevede ca asociatia nu are dreptul... Se poate?

Asociatia are dreptul sa ia orice masura legala pentru buna gestionare a consumului de apa atat timp cat aceasta utilitate este gestionata de asociatie. Poate opri apa din multe motive, inclusiv pentru neplata consumului, poate restrictiona consumul, poate modifica instalatiile comune...

Prima masura pe care trebuie sa o ia Asociatia este sa ii dea in judecata pe restantieri.
Daca nu s-a facut lucrul acesta raspunde, cf. Legii 230/2007 presedintele Asociatiei.
Acesta poate fi chemat in judecata de propietarii buni platnici care sufera de pe urma restantierilor.

Alte discuții în legătură

O problema cu apa rece de la apa nova..... IonCristi79 IonCristi79 Buna ziua! Ma numesc Serbu Cristi locuiesc in Bucuresti sectorul 5. De ceva timp exista o problema la mine in bloc legata de apa rece de la Apa Nova. Avem ... (vezi toată discuția)
Debransare gaz la centrala de bloc cathy1220 cathy1220 Buna ziua, Am nevoie de sfatul dvs: Am cumparat de curand un apartament intr-un bloc nou care are centrala de bloc. De cateva zile s-a taiat gazul la ... (vezi toată discuția)
Apa calda oprita pe coloana liviufgv liviufgv Salutare, De curand pe scara unde locuiesc s-a oprit apa calda, dar doar pe coloana unde e ste apartamentul restantier. Pe celelalte 2 coloane apa calda ... (vezi toată discuția)