avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vecin cu probleme psihice violent
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vecin cu probleme psihice violent

Avem in bloc o familie cu probleme.4 membri au probleme psihice iar unul dintre ei este violent si periculos .de cativa ani toti vecinii am facut plangeri din cauza agresiunilor atat fizice cat si verbale, dar cei de la politie au spus ca nu au ce sa-i faca.Azi a intrat cu ranga in casa peste o familie dar pt ca nu a vatamat pe nimeni politia nu a facut nimic.rezultatul :inca o plangere nefolositoare si o familie speriata cu o fetita de 9 ani socata care nu vrea sa mai iasa din casa de frica.
Ce putem face?in afara de plangeri inutile.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:53, 11 Noiembrie 2014
nu trebuie sa asteptati sa pateasca cineva ceva rau, trebuie doar sa depuneti plangeri penale pentru amenintare, vatamare corporala, violare domiciliu si alte infractiuni savarsite de vecinul recalcitrant, sa aduceti martori in sustinerea acesor plangeri.
Depuneți plângerea la parchetul de pe langă judecătoria în circumscripția căreia domiciliați. Pătrunderea fără drept în locuința altuia în sensul arătat de către dumneavoastră este infracțiune.
vecinul respectiv nu este doar recalcitrant.are probleme psihice.din cate stim e vorba de schizofrenie.dar familia nu face nimic in privinta asta si el devine din ce in ce mai agresiv cu noi.suntem practic terorizati de un nebun si nu avem ce sa facem.atacurile verbale zilnice am invatat sa le suportam dar cand devine agresiv ce facem?plangeri peste plangeri fara nici un rezultat.cel mult a fost internat cateva zile.sta linistit doar o perioada scurta dupa care reincepe teroarea.
Sunt cazuri mult mediatizate similare,in care reprezentantii autoritatii statului prin institutia politiei respecta si aplica unitar dispozitiile in vigoare,intervin prompt si cu scopul asigurarii sigurantei si securitatii cetatenilor,pentru a indeparta situatiile care pot favoriza/genera dispute,polemici ,agresiuni,dispun incatusarea persoanelor agresive si internarea in institutii specializate unde acestea sa fie analizate din punct de vedere medical ,iar in urma concluziilor medicale sa fie dispuse masurile legale necesare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retea de prostitutie in bloc Costica33 Costica33 Va rog sa-mi spuneti ce se poate face daca am depistat ca in blocul in care locuiesc exista o retea de prostitutie, la diverse etaje. Banuim ca avem pe etaj si ... (vezi toată discuția)
Femeie batuta. "nu fac plangere". anonim: eu cum ajut? brook3013 brook3013 Buna ziua. Cunosc un caz in care o doamna este batuta de catre sotul ei aproape tot timpul. I se vad vanataile pe langa ochi cand vine sa faca curatenie in ... (vezi toată discuția)
Plangere pentru agresiune. crush crush o prietena de-a a fost agresata de un vecin, atat verbal cat si fizic(o palma). a scos un certificat medico-legal, a facut plangere la politie, urmand sa se ... (vezi toată discuția)