avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1137 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... chirie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

chirie

Buna seara.. Asi dori sa ma ajute si pe mine cineva... Nepotul meu lucreaza in MApN, a locuit 4 luni in chirie intr-un apartament la care platea chirie 800 ron. Cand sa mutat la acel apartament propietara ia perceput o suma de 600 ron in avans,cea ce ia si dat.Intre timp el a plecat de la doamna respectiva,si lasandu-i factura la electricitate neachitata,pentru ca atata timp cat el a locuit acolo nu a venit nicio factura..Tin sa mentionez ca nepotul meu nu avea nici un contract incheiat cu dansa,doar acordul verbal al ambelor parti. Acum dumneaei a facut o plangere la Parchetul militar si la chemat si pe nepotul meu sa ii ia o declaratie,dar el nemaifiind in localitatea unde lucreaza deoarece este in concediu de crestere a copilului.El a zis ca o sa trimita un fax in care sa specifice cea ce v-am spus si eu mai sus. Care ar fi mustrarile pe care le -ar putea primi nepotul meu? Va multumesc frumos...si astept un raspuns de la un avocat care sa ma lamureasca si pe mine
Cel mai recent răspuns: kosty89 , utilizator 22:20, 11 Noiembrie 2014
Exista posibilitatea ca proprietara spatiului cu destinatia de locuinta,unde a locuit provizoriu nepotul dvs,independent de masurile care pot fi dispuse de sefii ierarhici,cu scopul recuperarii prejudiciului reprezentat de factura enel ,inclusiv utilitati la intretinere sa promoveze actiune in instanta
Multumesc frumos..Dar el nu a semnat nimic cu doamna respectiva..si nu are absolut nimic trecut pe numele lui cat a stat acolo...
Ar putea depune si el plangere impotriva doamnei pentru neplata impozitului?
Da, i-as face plangere pentru refuzul de a incheia contract legal si pentru evaziune fiscala. Mi-ar da avantajul de-a "negocia". Oricum i-a platit avans. Ce tupeu !!
E cuvantul ei impotriva cuvantului nepotului. Dar din afacerea asta, mult mai botita iese "proprietareasa", pentru ca ea e cea care a comis o infractiune.
Ultima modificare: Marți, 11 Noiembrie 2014
adema1980, utilizator
Multumesc frumos adema1980,am sa ii transmit nepotului cea ce mi-ati spus dumneavoastra

adema1980 a scris:

Da, i-as face plangere pentru refuzul de a incheia contract legal si pentru evaziune fiscala. Mi-ar da avantajul de-a "negocia". Oricum i-a platit avans. Ce tupeu !!
E cuvantul ei impotriva cuvantului nepotului. Dar din afacerea asta, mult mai botita iese "proprietareasa", pentru ca ea e cea care a comis o infractiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigii legate de un fost chirias. Cris73 Cris73 Buna ziua, Sunt proprietarul unui apartament liber la inchiriat si eu tind sa cred ca fosta chiriasa nu si-a onorat toate responsabilitatile, in mod special ... (vezi toată discuția)
Cand trebuie să eliberez locuința? absentnemotivat absentnemotivat Buna ziua! Situația în care ma aflu este următoarea: Locuiesc cu chirie( contract înregistrat la anaf) de la jumătatea lunii Martie într-un apartament ... (vezi toată discuția)
Coface si enel, in pragul disperarii.... mariabc mariabc Buna ziua, Am o situatie cu cei de la Coface, respectiv Enel: la un moment dat am locuit cu chirie intr-un complex nou, apartamentul fiind proprietate a ... (vezi toată discuția)