avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am fost oprit de politie si in etilotest aveam 0,72%
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am fost oprit de politie si in etilotest aveam 0,72%

Buna , am vazut site-ul dumneavoastra si pagina de facebook si asi dori sa vad daca ma puteti ajuta si pe mine cu un raspuns .
In data de 11.10.2014 la ora 02:20 am fost oprit de catre agentii de politie , care nu mi-au cerut prezentarea sau actele masinii, ci sa ma dau jos si sa suflu in etilotest, rezultatul fiind 0.72 in aer , in 5 minute eram la spital unde mi.a fost luata o singura proba de sange.
Am baut cam mult in seara aceea , am inceput pe la 9 sa beau : bere 5% cam 500 ml , Alcool 40% din ce am vazut cand am ajuns acasa ar fi intre 150 ml si 500 ml , si cam 150ml de vin 14%.
Am condus 20 de km cam intr-o ora , era ceata densa si nu am faruri de ceata , si am mai stat cam o jumatate de ora in oras pana sa fiu oprit .
Doi dintre prieteni au dat declaratii ca am baut doar un pahar de tarie si unul de bere , mie nu mi s-au luat declaratii doar am semnat cateva foi.

Agentul care ma oprise mi-a spus chiar inainte sa ies din sectie ca ar fi mai bine daca asi plati 140 de lei , acum nu stiu sigur pentru ce , pentru sange ,sau pentru recalculare.
La mine am declaratie in care apar numele parintilor si mai am dovada care e bifata la : fara drept de conducere .
Acum a trecut o luna si nu am primit nimic de la poltie , am lasat 3 numere pentru contact si nimic .
Daca ajunge la parchet sau judecatorie si primesc 3 luni suspendare , suspendarea incepe de pe data de 11.10.2014 nu ? Aceasta fiind ziua in care am ramas fara permis.

Asi vrea sa stiu :
de ce dureaza asa de mult pana sa imi vina acasa amenda?
cand incep zilele de suspendare ?
pana sa inceapa procesul pot cere de la politie un drept de circulatie?
daca circul acum cu masina ce se intampla ?
permisul in baza lor de date inca e valabil ?
pot circula si daca sunt oprit sa le spun ca nu tin actele in masina si ca le-am uitat acasa si sa imi dea amenda ?

daca sunt in afara tarii , in italia pot sa circul cu masina atata timp cat acasa nu mi-a venit nimic?

Multumesc pentru timpul acordat!
la 0.72 in aerul expirat o sa iasa in jur de 1.5 la mie in sange deci , ai pus-o ! Permis anulat + dosar penal . Acum na , depinde...
Vreau sa stiu:
dupa ce se termina tot , imi voi putea lua permisul prin testul 13-15 sau trebuie sa fac iar scoala de soferi , sa dau sala si orasul?
depinde ce decizie va da judecatorul , permisul 90% va fi anulat si vei da sala si traseul dupa o perioada 1-5 ani , judecatorul decide .
~ Conținut șters la cerere ~
vreau sa stiu ce se plateste si ce nu se plateste :)
de la politie mi-a zis ca voi avea de plata 4000 lei :)) sa fin seriosi acum...
stiu ca sunt amenzi ce trebuie platite si amenzi ce nu trebuiesc neaparat platite , cum ar fi amenzile cand te bati si iti vine acasa AMENDA DE CIRCULATIE ...mie asa mi'a venit si e la alegerea mea daca sa o platesc sau nu .
Doar asta vreau sa stiu, cum e treaba cu amenzile , ce voi avea de platit si cam ce sume vor fi,minum si maxim dupa cum ati auzit sau ati patit :)

Alte discuții în legătură

Alcool , permis , sentinta? DerekA DerekA Buna seara! In data de 12.10.2015 am fost testat de un agent de circulatie cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,54 in aerul respirat. Am fost insotit la ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat și oprit de către un echipaj Denis19 Denis19 Bună. As avea și eu o întrebare. Mi-a fost reținut permisul pe data de 03.03.2017 și am avut dovada de 15 zile pana în data de 18.03.2017 pe o ... (vezi toată discuția)
Permis retinut pentru consum de bauturi alcoolice. cat sta dosarul la parchet? pyl pyl Buna ziua,as avea si eu o intrbare,mi-a fost retinut permisul de conducere in luna iulie 2013,pt.consum de bauturi alcoolice la probele de sange mi-a iesti ... (vezi toată discuția)