avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... \'\'Stai in masina cu mainile pe volan sau iti iau ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

''Stai in masina cu mainile pe volan sau iti iau permisul pentru 6 luni!''

Pe scurt, aseara am fost oprit de un politist grabit care s-a prezentat neinteligibil in timp ce cautam actele masinii prin torpedou. S-a uitat prin acte, m-a intrebat unde lucrez si mi-a spus sa astept in masina. S-a dus in "duba" lui cu numere de MAI, a scis un p-v, m-i l-a aratat si mi-a explicat ca a scris acolo ca nu am respectat un indicator de "obligatoriu la dreapta" cu amenda de 800 lei pentru ca ar fi putut sa-mi dea amenda pt linie continua dar ar fi fost mai mare amenda. Am incercat sa obiectez dar lafel de grabit a trecut la urmatoarea solutie: a oprit 2 soferi si a discutat cu ei indicand spre mine. Cel mai invarsta a facut un semn de lehamite si si-a vazut de drum si tinerelul de 19-20 ani a venit cu politistul si s-a uitat la fatza mea - el fiind pesemne martor asistent. La incercarea mea de a cere explicatii m-i s-a spus: "stai in masina cu mainile pe volan sau iti iau permisul pt 6 luni" =D> Juniorul martor asistent a semnat si a plecat, politistul mi-a returnat actele, s-a suit in duba dupa ce mi-a aruncat din mers "o sa il primesti acasa" si a plecat grabit iar eu am ramas doar cu nr de inmatriculare al dubei lui MAI si cu intrebarea: de unde povestea cu cele 6 luni de permis suspendat daca am obiectii? :frantic: P.S. astept p-v sa il contest cu cea mai mare placere, pt ca am un martor si bonul fiscal de unde veneam cu 2 minute mai inainte si nu exista nici un indicator "obligatoriu dreapta" pe traseu. As putea face ceva in plus? si... Nu gasesc nicaieri obligatia asta de a sta cu mainile pe volan in timp ce politistul fuge cu p-v de tine :(
Ultima modificare: Miercuri, 12 Noiembrie 2014
valy1234, utilizator
Cel mai recent răspuns: brazvan , utilizator 14:08, 14 Noiembrie 2014
nu exista nicaieri stipulat in lege ca soferul trebuie sa stea cu mainile pe volan in timp ce masina stationeaza

= eronat

Hotărârea Guvernului nr.1391/2006 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice:

Art. 183. – Conducătorul vehiculului oprit la semnalul regulamentar al poliţistului rutier sau, după caz, al poliţistului de frontieră, este obligat să rămână în vehicul, cu mâinile pe volan, iar ceilalţi pasageri să nu deschidă portierele, respectând indicaţiile poliţistului.

Ultima modificare: Duminică, 16 Noiembrie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Filmati drumul in zona in care ati fost oprita si depuneti-l la contestatie (de unde ati luat bonul fiscal si pana la oprirea de catre politist). Atasati bonul fiscal. Montati-va camere de filmare pe masina - sunt de la 100 lei in sus.
La o eventuala contestatie in instanta sa citati si martorul din p-v , sa povesteasca si el ce-a vazut , adica o masina oprita si un politist cu apucaturi de militian vorbind cu dvs. nicidecum ca n-ati respectat indicatiile unui semn inexistent . Erau bune si cateva poze cu zona respectiva.
mergeti si faceti poze si filmare al sectorul de drum, de asemenea evdeti daca sunt camere in zona,se poate cere filmarea in instanta, cereti administratorului de drum, primaria sau cnadr ce semne de circualtie se afla in zona , atentie care se afla nu care ar trebui sa fie. si vedeti ca scrie in p.v.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatiile conducatorului auto tichil tichil Intrebarea este daca sunt obligat sa stau in masina pana la intocmirea Procesului verbal de catre politistul rutier si daca da unde este reglementata aceasta ... (vezi toată discuția)
Am fost sancționată de poliție pentru 69 km la oră în localitate, amenda și suspendarea permisului pe 30 zile. este ok? NicoMiha NicoMiha Buna ziua. Când mă întorceam de la servici la ieșire din localitate am fost oprită ca circulam cu 69 km/h. Nici un fel de problema. Am dat actele și ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis pentru neacordare de prioritate, deși fapta nu a fost constatată direct de către agentul de poliție: care sunt posibilitățile de câștig în instanță la contestarea procesului verbal? stelika stelika Care sunt posibilitatile de castig in instanta la contestarea procesului verbal? la intersectie cu \'\'cedeaza trecerea\'\', am intrat , cand la o distanta de ... (vezi toată discuția)