avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis pentru neacordare de prioritate, ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis pentru neacordare de prioritate, deși fapta nu a fost constatată direct de către agentul de poliție: care sunt posibilitățile de câștig în instanță la contestarea procesului verbal?

Care sunt posibilitatile de castig in instanta la contestarea procesului verbal? la intersectie cu ''cedeaza trecerea'', am intrat , cand la o distanta de 50-60 m venea din stanga alt autoturism, eu am facut dreapta iar pe carosabil la 15m era masina politiei cu fata catre inainte iar agentul inauntrul ei, completa un p-vb. altui sofer oprit in fata masini agentului. din spatele meu venind cu viteza soferul respectiv m-a claxonat, eu continuand deplasarea, acesta a vorbit cu agentul si apoi au venit dupa mine la aprox 300 m, la alt colt de strada unde vruiam sa si parchez. Mi-a cerut documentele soferul indignat deja zicea ca se grabeste si ca trebuie sa plece si a semnat un p-vb, eu nu l-am primit pe al lui, iar mie mi-a inmanat p-vb , in care am mentionat ca autoturismul respectiv era la o distanta si la alta intersectie... si mi-a ridicat permisul pt o luna si 580 lei amenda.
Mentionez ca pe p-vb nu este mentionata strada unde m-a oprit si intocmit p-vb, ci strada unde fusese parcat politistul .
conf. art 109 din OUG 195/2002 consider ca agentul nu a procedat conform regulamentului. Am avut camera video pe masina cu gps care indica si viteza cu care circulam in zona intersectiei cca. 14 si 9 km/h si din care se vede clar ca nu el a constatat fapta si ca in momentul trecerii intersectiei nu era in zona nici o masina in trafic. ms anticipat.
Ultima modificare: Luni, 29 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: stelika , utilizator 20:43, 6 Noiembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca persoana caruia nu i-ati acordat "prioritate" a semnat o declaratie ca martor, sau ceva de genul asta nu un PV de contraventie, nu avea sens. E posibil sa se si cunoasca cu acel agent. Prin urmare el va fi citat ca martor din partea politiei in cazul in care veti depune plingere contraventionala. In cazul in care o faceti, aveti dreptul si dvs. sa va folositi de inregistrarea video ca proba. Puteti arata ca politia nu a constatat nimic la locul declarat al faptei.
Stiu ca a semnat pe un p-vb in care cred ca a explicat ulterior politistul ca soferul se grabea a zis...,da este luat ca martor asistent, soferul indignat , eu aveam si colegi in masina ,
Vreau sa stiu daca cineva a mai patit asa ceva si a contestat, desi exista un precedent in care soferul avea 121 km/h , operatorul a vazut , a dat prin statie radio la alt agent de politie la aprox 2 km , si a oprit masina si a semnat p-vb, Dosarul a ajuns, cu avocat la Curtea Suprema , si cei 9 judecatori nu au putut decide, legalitatea temeiniciei p-vb, in final dand libera intelegere a judecatorilor de fond. se punea problema pe constatarea faptei prin propriile simturi ale agentului care si intocmeste p-vb, ceea ce aici era diferit,...erau doi aagenti, unu vede si altu semneaza..., dar a mai fost si aparatul omologat radar care a dus la concluzia ca nu se poate anula fapta ...
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Octombrie 2018
stelika, utilizator
In art. 180 si urm, din OUG 195/2002 scrie ca trebuie mentionat si locul unde se intocmenste p-vb , daca este altul decat locul unde are loc constatarea faptei, si ca agentul trebuie sa constate cu propriile simturi , nu cu ex. claxolul dat de un sofer iritat , sau din spusele acestuia. Cineva poate sa argumenteze in cele mentionate ?
Eu deja intrasem in alta intersectie cand au venit dupa mine sa ma legitimeze , deja vruiam sa parchez la un bar.
Nu exista articolul 180 in OUG 195/2002 si nici vreun alt articol in care sa se refere la simturile agentului constatator.

Alte discuții în legătură

Contestatie pv circulatie victor ursutiu victor ursutiu Mi-a fost retinut permisul pe motiv ca nu am acordat prioritate unui pieton, pe trecere marcata pe un bulevard cu 3 benzi de circulatie pe sens despartite de ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis pentru neacordare prioritate ContSters341372 ContSters341372 buna seara! Am si eu o problema in care am o nelămurire. De 4 zile am rămas fără permis intr-o intersecție in care domnii polițai spun ca nu am acordat ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala lucian_t lucian_t Buna ziua, Am nevoie de niste lamuriri in ceea ce priveste contestarea unui proces verbal prin care am fost sanctionat cu retinerea permisului pentru ... (vezi toată discuția)