avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis pentru neacordare de prioritate, ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis pentru neacordare de prioritate, deși fapta nu a fost constatată direct de către agentul de poliție: care sunt posibilitățile de câștig în instanță la contestarea procesului verbal?

Care sunt posibilitatile de castig in instanta la contestarea procesului verbal? la intersectie cu ''cedeaza trecerea'', am intrat , cand la o distanta de 50-60 m venea din stanga alt autoturism, eu am facut dreapta iar pe carosabil la 15m era masina politiei cu fata catre inainte iar agentul inauntrul ei, completa un p-vb. altui sofer oprit in fata masini agentului. din spatele meu venind cu viteza soferul respectiv m-a claxonat, eu continuand deplasarea, acesta a vorbit cu agentul si apoi au venit dupa mine la aprox 300 m, la alt colt de strada unde vruiam sa si parchez. Mi-a cerut documentele soferul indignat deja zicea ca se grabeste si ca trebuie sa plece si a semnat un p-vb, eu nu l-am primit pe al lui, iar mie mi-a inmanat p-vb , in care am mentionat ca autoturismul respectiv era la o distanta si la alta intersectie... si mi-a ridicat permisul pt o luna si 580 lei amenda.
Mentionez ca pe p-vb nu este mentionata strada unde m-a oprit si intocmit p-vb, ci strada unde fusese parcat politistul .
conf. art 109 din OUG 195/2002 consider ca agentul nu a procedat conform regulamentului. Am avut camera video pe masina cu gps care indica si viteza cu care circulam in zona intersectiei cca. 14 si 9 km/h si din care se vede clar ca nu el a constatat fapta si ca in momentul trecerii intersectiei nu era in zona nici o masina in trafic. ms anticipat.
Ultima modificare: Luni, 29 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: stelika , utilizator 20:43, 6 Noiembrie 2019
Ms de corectare , da nu e specificat exact asa , dar , ce se intelege prin ...
Art. 109
(1) Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se fac direct de către poliţistul rutier, iar în punctele de trecere a frontierei de stat a României, de către poliţiştii de frontieră.
E despre cine are dreptul și unde, nu cum. Sunt contravenții constatate numai prin mijloace tehnice.
Salutare, revin cum am zis cu un raspuns la sancțiunea de suspendarea perimsului de conducere pt neacordarea de prioritate.
După aprox. 7 luni am câștigat definitiv procesul cu poliția.
Dovada a fost înregistrarea video si unul din cei 2 martori care îi aveam in masina in acel moment.
Intrebarea este cine plătește pentru acest abuz al polițistului?...pt timpul pierdut al meu si al martorului...?
Mai mult decât atât Primăria a vrut si legalizarea sentinței cu taxa la instanța deși legal după o lună de la sentința nesperată, ea devine definitiva prin lege.
Deci se poate câștiga daca ai răbdare și dovezi . O seara buna si scuze de intarziere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie pv circulatie victor ursutiu victor ursutiu Mi-a fost retinut permisul pe motiv ca nu am acordat prioritate unui pieton, pe trecere marcata pe un bulevard cu 3 benzi de circulatie pe sens despartite de ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis pentru neacordare prioritate ContSters341372 ContSters341372 buna seara! Am si eu o problema in care am o nelămurire. De 4 zile am rămas fără permis intr-o intersecție in care domnii polițai spun ca nu am acordat ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala lucian_t lucian_t Buna ziua, Am nevoie de niste lamuriri in ceea ce priveste contestarea unui proces verbal prin care am fost sanctionat cu retinerea permisului pentru ... (vezi toată discuția)