Buna ziua, in aceasta situatie as putea solicita taxa pe emisii poluante?
Am achizitionat o masina noua direct din reprezentanta din Germania, pe care am inmatriculat-o tot in Germania direct pe mine. Apoi, cand am ajuns in tara cu ea - 2012, am inmatriculat-o in tara. Se poate cere inapoi in instanta taxa pe emisii poluante achitata?
Daca da, sau nu, care ar fi temeiul?
De principiu daca a fost inmatriculat in Germania definitiv automat s-a platit taxa de poluare si atunci se poate solicita restituirea taxei platită in Romania cu ocazia îmatricularii. Vezi Cauza Tatu împotriva României.
Daca în schimb autovehiculul a fost achizitionat din Germania si s-au platit doar taxele pentru imatriculare provizorie pentru tranzitarea teritoriilor statelor pana in Romania, atunci nu aveti temei să soicitati restituirea taxei, in cazul unui autevehicul nou.
Am inteles si va multumesc frumos. Acum incerc sa aflu daca inmatricularea a fost provizorie. Insa daca a fost, care este temeiul legal pentru care nu pot cere? Multumesc din suflet!
Buna ziua, am aflat iar situatia sta in felul urmator: dupa achizitia masinii, s-a facut inmatricularea in Romania, iar din Romania au plecat numerele pentru masina. Apoi in Germania au fost puse numerele pe masina, si de acolo masina a plecat cu numerele de Romania, pe roti. Practic masina, cumparata noua din reprezentanta, a fost inmatriculata direct pe mine, inca din Germania, si a plecat de acolo cu numere de Romania.
Este posibil in acest caz?
Lipsa acte
alexutzcl
buna ziua.am si io o problema am cumparat acum o luna o masina din austria si am fost la o firma de asigurari si am luat numere provizori pe 8 zile si mi-sa ... (vezi toată discuția)