avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ajutor de nastere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ajutor de nastere

Ajutorul de nastere se mai acorda? Este mentionat in vreo lege? Mentionez ca nu avem CCM, iar in R.I. nu este specificat acest aspect. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: nataliaotilia , utilizator 15:24, 12 Noiembrie 2014
1. Ajutorul de nastere se acorda in baza CCM unic la nivel national care, incepand cu data de 01.01.2011, nu mai exista.

2. Puteti benficia de acest ajutor banesc numai daca el este prevazut in CCM aplicabil unitatiii dvs. sau in Regulamentul intern al acesteia.
Niciun act normativ nu prevede asa ceva.
Acordarea unui ajutor de nastere se face de catre angajator numai daca asa ceva este prevazut in c.i.m., in ccm aplicabil sau in reg.intern al acestuia.

In lipsa unor astfel de prevederi , angajatorul nu are nicio obligatie in acest sens,.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu mediu pe unitate la nastere marinica4u marinica4u Buna ziua, Am auzit cazuri in care la nivel de unitate proaspetele mamici primeau un salariu mediu pe unitate...as dori sa stiu in baza a carei legi si daca se ... (vezi toată discuția)
Plata indemnizatiei la nasterea primului copil valcris valcris Buna ziua. Am auzit de curand ca, la nasterea primului copil, angajatorul iti plateste o prima de nastere a primului copil. Mentionez ca lucrez in sectorul ... (vezi toată discuția)
Ajutor nastere copil friday_325 friday_325 Buna ziua, doresc sa aflu daca exista vreo prevedere legala care obliga angajatorul sa acorde tatalui - salariatul societatii, vreun ajutor material la ... (vezi toată discuția)