avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silită
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silită

Bună ziua!
Se poate cere in cadrul unei executari silite imobiliare inchirierea imobilului ipotecat al debitorului pentru ca din venitul obținut să fie acoperită creanța către creditor. Precizez că vanzarea imobilului nu acoperă creanța de la bancă și creanța creditorului.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:51, 16 Noiembrie 2014
floryn35 a scris:

Se poate cere in cadrul unei executari silite imobiliare inchirierea imobilului ipotecat

Nu puteti cere asta. Trebuia sa fi inchiriat dvs din vreme pt a va plati ratele la banca.
Incercati sa gasiti dvs cumparator si sa nu asteptati sa se vanda imobilul la licitatie ca luati mai nimic pe el si pt diferenta, oricum ramaneti dator.

Intreb în calitate de creditor.
Nu.
Asta ar fi buna de intelegere cu debitorul.. decat sa se duca banii la banca, el pe strada si dator, mai bine inchiriaza, se muta pe la rude sau in chirie mai mica si cu venitul lui si chiria incasata plateste si ratele la banca siva da si dvs. Daca nu e de acord... instanta nu il poate obliga.
Poate contesta si executarea, sa obtina dreptul ca numai prin poprire pe salariu si pe conturi bancare sa va indestulati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilet la ordin avalizat osaka osaka Buna ziua, In urma cu doi ani de zile am cumparat un teren la semnarea contractului de credit cu banca mi s-a solicitat si un bilet la ordin avalizat, pe care ... (vezi toată discuția)
Co-debitor credit popa_ioan_1980 popa_ioan_1980 Buna dimineata. Ma adresez comunitatii avocatnet cu urmatoarea speta: In anul 2007, necasatorit fiind am contractat un credit de nevoi personale cu ipoteca ... (vezi toată discuția)
Ce executa banca? Ofof Ofof In cazul cumpararii unui apartament cu credit ipotecar ce se intampla in cazulu in care nu mai poti plati ratele? ce se intampla daca banca in urma ... (vezi toată discuția)