avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie de promovare in functia publica, in urma ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie de promovare in functia publica, in urma examenului .

De 10 luni , ma aflu in concediu medical [diagnostic cancer gradul 4],in luna august am sustinut un examen de promovare in gradul imediat superior celui detinut a functionarilor publici , pe care l-am trecut [proba scrisa si interviul]. In luna septembrie conf. Referatului Serviciului Resurse Umane , am primit decizia cu nr... , in care este specificat si salarul brut lunar , pe care trebuia sa- l primesc din data de 01-10-2014. In Decizie se arata prevederile in baza carora am absolvit examanul ,; art 63 , 64 , 65 , al [1] si [2] din L 188/1999 , conf art. 26, L 284/2010 , coroborat cu art 5 alin 3 din OUG 103/14-11-2013 si HOTARAREA CONSILIULIU LOCAL nr ....privind modificarea si aprobarea Organigramei etc.Toti colegii mei care au promovat examenul , au primit salariul marit , iar eu NU. Am luat legatura cu cei de la financiar -contabilitate din institutia in care lucrez , unde am primit un raspuns evaziv in sensul ca exista o lege care nu-mi da voie sa primesc renumeratia marita, deoarece ma aflu in concediu medical !!!? Aici e marea mea dilema , primesc o decizie cu cele aratate mai sus si nu se aplica . Rog un mic ajutor juridic , daca este posibil . Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ovi ovi , utilizator 15:01, 13 Noiembrie 2014
Da, asa e. E vorba de OUG 158/2005 cu normele de aplicare. N-are rost s-o cititi, e destul de "ermetica".
Pe durata unui concediu "in continuare" suma de plata se preia obligatoriu din medicalul initial. Institutia e obligata sa preia in statul de salarii suma din certificatul medical.
Salariul va fi corect majorat in momentul in care veti primi acei bani in baza actului de majorare. Deocamdata d-voastra primiti bani in baza certificatului medical.
Ultima modificare: Joi, 13 Noiembrie 2014
adema1980, utilizator
Multumesc !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu pot beneficia de spor vechime si de spor grad asistent principal? crysspopa crysspopa Buna seara , ma numesc POPA F. si lucrez din 2007 ca asistent medical generalist la un cabinet medical scolar.Am fost angajata spitalului din cadrul ... (vezi toată discuția)
Trecerea de la o treapta la alta - sistem bugetar ggasokaa ggasokaa Buna ziua, Lucrez intr-o institutie bugetara...trecerea de la o treapta de salarizare la alta, se face o data la 3 ani, in functie de evaluarea anuala, prin ... (vezi toată discuția)
Salariu asistent medical princioal Tia Miruna Tia Miruna Buna ziua! Mă numesc Miruna Șerban,asistent medical. In octombrie 2019 am promovat examenul de grad principal,diplomă am orezentat-i spitalului in luna ... (vezi toată discuția)