De 10 luni , ma aflu in concediu medical [diagnostic cancer gradul 4],in luna august am sustinut un examen de promovare in gradul imediat superior celui detinut a functionarilor publici , pe care l-am trecut [proba scrisa si interviul]. In luna septembrie conf. Referatului Serviciului Resurse Umane , am primit decizia cu nr... , in care este specificat si salarul brut lunar , pe care trebuia sa- l primesc din data de 01-10-2014. In Decizie se arata prevederile in baza carora am absolvit examanul ,; art 63 , 64 , 65 , al [1] si [2] din L 188/1999 , conf art. 26, L 284/2010 , coroborat cu art 5 alin 3 din OUG 103/14-11-2013 si HOTARAREA CONSILIULIU LOCAL nr ....privind modificarea si aprobarea Organigramei etc.Toti colegii mei care au promovat examenul , au primit salariul marit , iar eu NU. Am luat legatura cu cei de la financiar -contabilitate din institutia in care lucrez , unde am primit un raspuns evaziv in sensul ca exista o lege care nu-mi da voie sa primesc renumeratia marita, deoarece ma aflu in concediu medical !!!? Aici e marea mea dilema , primesc o decizie cu cele aratate mai sus si nu se aplica . Rog un mic ajutor juridic , daca este posibil . Va multumesc.
Da, asa e. E vorba de OUG 158/2005 cu normele de aplicare. N-are rost s-o cititi, e destul de "ermetica".
Pe durata unui concediu "in continuare" suma de plata se preia obligatoriu din medicalul initial. Institutia e obligata sa preia in statul de salarii suma din certificatul medical.
Salariul va fi corect majorat in momentul in care veti primi acei bani in baza actului de majorare. Deocamdata d-voastra primiti bani in baza certificatului medical.