avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... O hotarare judecatoreasca privind recuperarea unor ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

O hotarare judecatoreasca privind recuperarea unor drepturi salariale este suficient sa aiba mentiunea definitiva si executorie cu drept de recurs pentru a putea fi data la plata sau trebuie sa aiba mentiunea irevocabila?

Hotarare judecatoreasca definitiva si executorie cu drept de recurs. Trebuie mers la instanta de fond sa puna stampila ca a ramas irevocabila dupa ce a trecut perioada in care se putea face recurs sau se poate plati si asa cum este?
Cel mai recent răspuns: inaina65 , utilizator 08:36, 14 Noiembrie 2014
Da. În sistemul noului Cod de procedură civilă nu mai există noțiunea de hotărâre irevocabilă
Si cum este certificat faptul ca nu a fost depus recurs, daca exista aceasta posibilitate?
O să existe mențiunea ”Definitivă prin nerecurare” chiar în interiorul ștampilei..
Multumesc de raspuns. De fapt asta vroiam sa aflu, daca mai trebuie aplicata acea stampila pe care nu stiam sigur ce trebuie sa scrie. Eu consider ca acea stampila este obligatorie pentru ca HJ sa fie data la plata. Aceasta stampila este dovada scrisa ca nu s-a facut recurs. Colegii ma contraziceau ca daca este definitiva si executorie cu drept de recurs este buna de dat la plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare definitiva prin nerecurare Adrian T Adrian T Buna ziua! Prin sentinta civila din 2004 - pe rol fiind judecarea actiunii civile de partaj bunuri comune formulate de mine in contradictoriu cu fostul sot si ... (vezi toată discuția)
Cand ramane definitiva o hj? Irina S. Irina S. Cand [b]ramane[/b] definitiva o HJ pentru a se putea investi cu formula executorie? (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva si irevocabila plata drepturi salariale mihteo mihteo In ce conditii se pot plati drepturile salariale castigate in instanta cu o hotarare pe care scrie doar definitiva? (vezi toată discuția)