avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cercetare penala pentru furt si inselaciune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cercetare penala pentru furt si inselaciune

Am cumparat o masina din surse proprii pe care fostul sot mi-a luat- o fara consimtamantul meu si refuza sa mi-o dea. Fiind avocat mizeaza pe premiza ca voi fi nevoita sa-l dau in judecata pentru partaj, proces in care are de gand sa ceara jumatate din contravaloarea masinii. Divortul s-a pronuntat din vina exclusiva a lui pentru ca am dovedit ca pe parcursul casatoriei nu a adus niciun fel de venit, casatorindu-se cu mine din interes pur material. Intrebarea mea este: pot depune plangere penala impotriva lui, avand in vedere ca imi tine masina la el in conditii improprii de aproape un an si refuza sa mi-o dea pentru a o inmatricula si a o folosi in scop profesional si personal? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Adela Maria Bratulescu , Avocat 19:34, 13 Noiembrie 2014
Masina fiind achizitionata in timpul casatoriei este bun comun pana la solutionarea cererii de partaj. Puteti totusi sa formulati o plangere penala pentru furt (art. 228 pct. 2 CP).
Multumesc mult! Avand in vedere ca e avocat plangerea va trebui inaintata Parchetului de pe langa Curtea de apel, nu-i asa?
Infractiunile savarsite de avocati intra in competenta Curtii de Apel, respectiv Parchetul de pe langa Curtea de Apel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare corecta a infractiunilor Just-drept Just-drept O persoana a intrat intr-un imobil si a furat. A fost prins, judecatorul de camera preliminara a dispus inceperea urmaririi penale pentru furt calificat. ... (vezi toată discuția)
Riscuri privind folosirea bunurilor comune numai de catre o parte, atat inainte cat si dupa divort! zamatei zamatei Ce riscuri civile sau penale pot interveni in situatia in care se folosesc bunuri comune, dobandite in timpul casatoriei, numai de catre una dintre parti, pana ... (vezi toată discuția)
Ordonanta clasare utilizator1c utilizator1c Buna seara , In urma cu aproximativ 2 ani firma unde lucram si pe care o reprezentam in acel judet , [ A ] a decis sa inceteze colaborarea cu firma [ B ] ... (vezi toată discuția)